Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar na udaru

Ćorić protiv odluke suda vratio Slavicu na čelo NP-a Krka

Tomislav Ćorić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
31.07.2019.
u 09:13

Nella Slavica široj je javnosti poznata kao svojedobna vlasnica dviju stranačkih iskaznica – HDZ-ove i HNS-ove

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić izigrao je zakone vlastite države i načelo trodiobe vlasti. Ustvrdila je to jučer kandidatkinja za funkciju ravnateljice Nacionalnog parka Krka Ljiljana Zmijanović koja je u društvu mostovaca Slavena Dobrovića i Mire Bulja na konferenciji za novinare pred Ćorićevim ministarstvom prosvjedovala protiv ponovnog imenovanja na čelo te ustanove Nelle Slavice, široj javnosti poznate kao vlasnice dviju stranačkih iskaznica – HDZ-a i HNS-a.

Presudan razgovor i iskustvo

Zmijanović je pred Upravnim sudom u Splitu pobijala Slavičino imenovanje i uspjela. Sud je utvrdio bitnu povredu natječajnih uvjeta i naredio ministru da poništi imenovanje i donese novu odluku na temelju već provedenog natječaja. Sudu je sporno bilo to što se bodovna lista, na kojoj je Slavica završila na prvom mjestu iako je Ljiljana Zmijanović doktorica znanosti i hrvatska braniteljica, sastavljena i na temelju usmenog testiranja koje nije bilo najavljeno u natječaju. Na zahtjev suda Ćorić je poništio imenovanje, ali i odmah donio novu odluku kojom je Slavica ponovo imenovana na mandat od četiri godine. Ministarstvu smo zato poslali upit s molbom da nam obrazlože kriterije po kojima je Slavica dobila najviše bodova među kandidatima za ovu dužnost. Odgovoreno nam je da je imenovana na temelju novog izvješća Povjerenstva koje se ponovo sastalo.

“Uzimajući u obzir izvješće Povjerenstva koje je, cijeneći koncepciju rada i razvoja imenovane, provedeni razgovor i dosadašnje radno iskustvo, predložilo Nellu Slavicu za najprikladnijeg kandidata, ministar je, pridržavajući se pravnih shvaćanja i primjedbi suda, istu imenovao ravnateljicom na mandatno razdoblje od četiri godine”, stoji u odgovoru Ministarstva. Na pitanje kojim je dodatnim argumentima ministar obrazložio ponovno imenovanje s obzirom na to da je to sud od njega izrijekom tražio, nismo dobili odgovor.

Bulj: Sazvati saborski odbor

Što se tiče prava prednosti koje bi Zmijanović trebala imati kao braniteljica, iz Ministarstva kažu kako sud nije utvrdio kršenje Zakona o pravima hrvatskih branitelja. Isto kažu i u Ministarstvu branitelja, no ono što ne žele reći jest da je Upravni sud u izreci naveo kako ne može utvrditi je li bilo kršenja ovog zakona jer ne postoji ni bilješka ni zapisnik o razgovoru s kandidatima iz koje bi se vidjelo jesu li kandidati u tom razgovoru bili u jednakom položaju. Šute i o činjenici da je inspekcijski nadzor u ovom slučaju utvrdio kršenje Zakona o braniteljima, zbog čega Miro Bulj traži hitno sazivanje sjednice saborskog Odbora za veterane.

Komentara 13

Avatar Duran Duran
Duran Duran
10:51 31.07.2019.

Muka mi je kad čujem glluposti koje laprda of napuhanko, a još mi je gore kad vidim kolki je glavonja, bahati.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:19 31.07.2019.

ovakve skupine u Italiji službeno zovu mafija .

IL
iluzionist
10:50 31.07.2019.

To je ta anemična demokracija koja razara poštenu Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije