Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA OKOLIŠA

Ćorić: Postupno ćemo zabranjivati jednokratnu plastiku

Tomislav Ćorić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.03.2019.
u 11:34

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić prije sjednice Vlade u četvrtak kazao je kako će Hrvatska slijediti europsku i svjetsku praksu i postupno zabranjivati jednokratnu plastiku

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić prije sjednice Vlade u četvrtak kazao je kako će Hrvatska slijediti europsku i svjetsku praksu i postupno zabranjivati jednokratnu plastiku. Uvodi se zabrana određenih plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu za sve zemlje članice EU od 2021., a  Hrvatska ide u tom smjeru, naglasio je.



 "Naša uredba o širenju depozitnog sustava ide u tom smjeru. Jednokratnu plastiku treba jednostavno iskorijeniti iz okoliša. Republika Hrvatska će tu slijediti najbolju europsku i svjetsku praksu", poručio je ministar Ćorić dodavši da će jednokratnu plastiku postupno zabranjivati kao i ostali.


"Želimo biti zemlja koja će i dalje biti u svjetskom i europskom vrhu po turizmu. To znači zaštita okoliša Hrvatske bez bilo kakve alternative i na tome ćemo inzistirati", rekao je. 

>>Kontejner za plastičnu ambalažu u naselju Prečko zatrpan otpadom

Komentara 5

DU
Deleted user
18:06 28.03.2019.

cudo jedno kako politicari pricaju samo da nije u njima, u zadnje vrijeme se smanjila potraznja za benzinom(gorivom) ali ako pogledate svijetske burze najvece investicije su u naftu samo sad se pomalo prelazi s goriva na plastiku, to je sto stock market kaze a politicari svud okolo govore o smanjenju upotrebe plastike sad kome vjerovati? ja osobno vjerujem onima koji ove druge drze u saci

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
12:07 28.03.2019.

otiđite malo po otocima pa bute vidli svu ljepotu naših političara u vezi zbrinjavanja otpada!!!užas!

LA
larala
13:37 28.03.2019.

ne znam dal da se smijem ili placem...svakodnevno sve veca ambalaža a, sve manji proizvod unutar nje a, naš ministar i gospoda iz eu mantraju o nekom smanjenju smeca i jednokratne plasticne ambalaže... uskoro ce cašica jogurta biti od 0,55 dl, vrecice praška samo od 1/2 kg...itd....a, oni koji to podržavaju će građanima prodavati price o skupom zbrinjavanju otpada i opasnoj plastici. dragi ministre, nekada se smece bacalo direkt u kantu pa ste vi politicari uveli vrece, nekada je voce i povrce stavljano u papirnate škarnicle, danas u loše plasticne vrecice, nekada se meso kupovalo na kg i bilo zamotano u papir a, danas je 450 g. pakirano u plastičnu kutiju u koju bi stalo i 2 kg....itd, itd....i sve to zato jer je netko želio ispasti pametan bez da je znao koliko je šupalj...a, koliko vidimo ni danas nije situacija ništa bolja. 1 cvrsca vrecica sa 5 kg krumpira ili 10 tankih po kilogram i nada da nece puknuti do kuce. nagradno pitanje, za politicare, što je bolje da bi imali manje otpada?ako nam je vec stvarno stalo do smanjenja istog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije