Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR GOSPODARSTVA

Ćorić: Novi val epidemije bio bi iznimno težak

Karlovac: Ministar Ćorić predstavio reforme i investicije Nacionalnog plana za oporavak
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
03.07.2021.
u 21:13

Već se razgovaralo o nizu scenarija, kaže Tomislav Ćorić, pa i o uvođenju COVID potvrda za ulazak u bolnice i druge ustanove

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić gostovao je na Dnevniku HTV-a u kojoj je kazao kako bi 'novi val epidemije bio iznimno težak'. 

- Turizam, ključna gospodarska grana za Hrvatsku, generira toliko važne prihode bez kojih smo u ekonomskim problemima. Želimo učiniti sve da ova sezona bude što je moguće dulja. Imamo primjere poput Malte gdje je procijepljenost oko 80 %, koja je pokazala odgovornost. Apeliramo na građane i građanke da učine sve kako bi zaštitili svoje zdravlje, kazao je Ćorić. 

- Naš javni dug prošao je jednom trenutku 90%. Jednu krizu smo uspjeli zauzdati. Posljedice bi bile jako teške, nadodao je. 

Govoreći o državnim potporama koje će se vezati uz one koji su cijepljeni, ministar je kazao kako time nijedno ustavno ili zakonsko pravo neće biti narušeno. 

- Mi nikoga ni na što nećemo prisiljavati, ali nitko nam ne može objasniti da je u redu da netko svojim necijepljenjem, ako nema medicinski razlog, dovede u pitanje svoje zdravlje, zdravlje ljudi oko sebe i zdravlje hrvatske ekonomije. U konačnici, svi mogu kritizirati, ali odgovornost je na Vladi, želimo odvojiti odgovorne od neodgovornih i odgovorne nagraditi,, kazao je. 

Već se razgovaralo o nizu scenarija, kaže Tomislav Ćorić, pa i o uvođenju COVID potvrda za ulazak u bolnice i druge ustanove. 

- Ako bude sve u redu, Hrvatsku ove godine očekuje gospodarski rast od 6 postotnih bodova. Ne želimo vjerovati da će oni neodgovorni učiniti to da gospodarskog rasta ne bude i da financijska snaga Hrvatske nestane zato jer neki misle da mogu činiti što žele i ugrožavati sebe i druge, tvrdi. 

VIDEO Rezultati istraživanja: Pfizer i AstraZeneca učinkoviti protiv indijskog soja

Komentara 12

KA
kajbum
02:08 04.07.2021.

Coric vidi naj bolje

BR
Branitelj2020
07:19 04.07.2021.

Član trgovačke korumpirane Plenkovoćeve vlade koja nastavlja sa uništavanjem industrije i proizvodnje u Hrvatskoj sada za propast turizma okrivljuje necijepljenje. Bilo bi smiješno da nije tužno. HDZ je doveo do toga da je Hrvatska industrija uništena i da investitori u u industriju zaobialaze Hrvatsku u velikom luku. Pa je sada jedina ekonomska snaga Hrvatske prodaja mora i sunca a Hrvatima zanimanje sobarica , kuhara i konobara.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
21:43 03.07.2021.

jel dosta nas 50 % necijepljenih da sruši vladu ? ja vjerujem da je više nego dovoljno...pa ti ministre laprdaj i dalje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije