Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR GOSPODARSTVA

Ćorić komentirao pozive prosvjednika da pokuša preživjeti s 4000 kuna

Sisak: Održan sastanak na temu "Program malih potpora i ostale gospodarske mjere"
Nikola Cutuk/PIXSELL
03.02.2021.
u 21:54

- Držim da ćemo kroz koji tjedan moći relaksirati naše mjere i krenuti funkcionirati na normalniji način. Upravo zbog toga držim da je naš put i ovaj smjer bio opravdan - poručio je, između ostalog, Ćorić

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, komentirajući današnji prosvjed i zahtjev oporbe za njegovom ostavkom, kazao je da je očekivano da krizna situacija uzrokovana koronavirusom stvara kolektivnu frustraciju koja je morala doći do izražaja.

"Upravo zbog toga razumijem želju jednog dijela poduzetnika koji su uslijed ovog zatvaranja njihove djelatnosti nezadovoljni", kazao je Ćorić gostujući u Dnevniku Nove TV.

O prodavanju kave za van na kioscima i benzinskim pumpama dok su kafići koji ju prodaju na taj način zatvoreni - kaže da nije upoznat s konkretnim primjerom kafića iz Splita i navodi kako je Hrvatska izabrala jedan od liberalnijih putova.

- Upravo zbog toga držim da ćemo kroz koji tjedan moći relaksirati naše mjere i krenuti funkcionirati na normalniji način. Upravo zbog toga držim da je naš put i ovaj smjer bio opravdan - istaknuo je Ćorić.

- Primjerice, sjeverno od nas, u Mađarskoj, imate policijski sat - dodao je.

Za kašnjenje potpora kaže kako ga ne bi bilo da su papiri HZZ-u bili dostavljeni na ispravan način.

- Potpore za 11. mjesec su isplaćene, potpore za 12. mjesec bit će isplaćene do kraja ovog tjedna. Nakon toga idu i potpore za siječanj - najavio je ministar.

Za pozive prosvjednika da pokuša on preživjeti s 4000 kuna, kaže: "To je legitimna poruka. Ja bih pristao kad bi svi u Hrvatskoj pristali živjeti na 4000 kuna sljedećih šest mjeseci. Nema ni jednog jedinog razloga protiv".

Ključne riječi

Komentara 15

GU
General_U
23:22 03.02.2021.

Legitimno pitanje ali nek se zapitaj ti ugostitelji kako su njihovi radnici preživljavali s četiri tisuće kuna plaće prije ovih mjera. I još su morali ti radnici trpit nadrk... Gazde koji su im uvik u kasi vidili manjak pa bi konobar mora polrivat manjak iz svog džepa.

WA
walker
22:03 03.02.2021.

Na sljedećim izborima svakako ostanite odgovorni i ostanite doma. Šteta bi bilo ove makar i pokušati smijeniti... 16,7% će opet odraditi svoje.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
22:18 03.02.2021.

Kako prebacuje lopticu na druge. Pa budi primjer i budi prvi koji će pristati na 4000 kn. Moralna gnjida.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije