Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Ćorić i Szijjártó osnovali radnu skupinu za
 pitanje LNG-a

Tomislav Ćorić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
20.06.2019.
u 08:59

Ćorić je pak istaknuo kako RH drži da bi takva suradnja trebala rezultirati kombinacijom, s jedne strane vlasničkog udjela, a s druge zakupa kapaciteta na razini terminala.

Hrvatski ministar energetike Tomislav Ćorić i mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó jučer su izvijestili o osnivanju radne skupine koja će raspraviti potencijalnu suradnju u području energetike, prvenstveno po pitanju LNG terminala na otoku Krku.

Szijjártó je naglasio kako je za Mađarsku diversifikacija dobavnih pravaca ključno pitanje te su stoga prije nekoliko mjeseci dali ponudu za sudjelovanje u realizaciji LNG terminala.

– Spremni smo pregovarati o 25% udjela u LNG terminalu – kazao je te dodao kako je projekt realističan i važan za sigurnost opskrbe ovoga dijela Europe. Ćorić je pak istaknuo kako RH drži da bi takva suradnja trebala rezultirati kombinacijom, s jedne strane vlasničkog udjela, a s druge zakupa kapaciteta na razini terminala.

Komentara 10

Avatar burgos1948
burgos1948
10:08 20.06.2019.

Radna skupina ? Znači ništa od posla !

DL
dr Luigi
10:33 20.06.2019.

Nije im dosta opet sad tikve sa Mađarima,a mi građani ćemo to platiti.

PR
predator57
09:35 20.06.2019.

Ćoriću Ćoriću, uzet će mađari sve, i Inu i LNG. samo ti to neznaš. Da si lud izlječili bi te, ali glupost je nemoguće izlječiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije