Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Britanija

Corbyn: Boris Johnson je zavarao zemlju i treba podnijeti ostavku!

jeremy corbyn
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
24.09.2019.
u 21:08

Corbyn je rekao da neće pozivati na nove izbore sve dok se takozvani Brexit bez sporazuma "ne makne s dnevnog reda" i otkrio nove karte u obračunu s Johnsonom koji je oštro poručio u New Yorku da će predvoditi britanski izlazak 31. listopada

Oporbeni vođa Jeremy Corbyn pozvao je u utorak na ostavku premijera Borisa Johnsona i obećao spriječiti "tog neizabranog premijera" što koristi krizu oko Brexita kako bi izveo Britaniju iz Europske unije bez sporazuma.

Corbyn je rekao da neće pozivati na nove izbore sve dok se takozvani Brexit bez sporazuma "ne makne s dnevnog reda" i otkrio nove karte u obračunu s Johnsonom koji je oštro poručio u New Yorku da će predvoditi britanski izlazak 31. listopada.

Presudom Vrhovnog suda po kojoj je Johnsonova suspenzija britanskog parlamenta bila nezakonita, zastupnici će se u srijedu vratiti u Westminster i pokušati uvjeriti premijera da otkrije svoje planove i odbaci mogućnost Brexita bez sporazuma.

"Parlament će sutra zasjedati. Vlada će odgovarati za ono što je učinila. Boris Johnson je zavarao zemlju i treba podnijeti ostavku", rekao je Corbyn na godišnjem stranačkom kongresu Laburističke stranke u Brightonu.

"Time bi postao najkratkovječniji premijer u povijesti Britanije i to s pravom. Njegova vlada vjeruje da se pravila koja postave za sve druge neće odnositi na njih", poručio je Corbyn i zaradio gromoglasni pljesak uz ovacije i povike "Johnsone, odlazi".

Atmosfera je bila entuzijastična za razliku od jučer kada su proeuropski zastupnici kritizirali Corbyna zbog guranja svoje strategije o Brexitu u pokušaju osvajanja pobjede na izborima, a poslije održavanja posebnog kongresa na kojemu se treba odlučiti kako će se Laburisti postaviti na eventualnom drugom referendumu.

VIDEO Brexit - prosvjed u Londonu

Komentara 2

Avatar southman
southman
07:49 25.09.2019.

Nema tu sreće dok neki indijac ili pakistanac ne dođe na čelo vlade, Ipak su oni uskoro većina u Engleskoj.

LU
lucio2
23:08 24.09.2019.

Nema Boris ni priblicno dovoljno morala da bi tako nesto ucinio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije