Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
farmaceut

Coner novu ljekarnu otvorio tek nakon Gredeljeve prijetnje sudom

\'03.06.2011., Bjelovar - Na adresi Prilaz Andrije Hebranga Bjelovarcani su dobili novu ljekarnu koja ce ponajvise ici na ruku stanovnicima naselja Sjever. Ljekarna prema najsuvremenijim standadima u
Damir Špehar/PIXSELL
07.06.2011.
u 11:40

Iako je rok za izdavanje rješenja bio 30 dana od očevida, Ministarstvo zdravstva otezalo je više od osam mjeseci

Svaki put kad čuje floskule političara kako podupiru razvoj poduzetništva i tobože čine sve da bi stvorili investicijsku klimu, Marijanu Coneru, poznatom bjelovarskom poduzetniku, vlasniku istoimene tvrtke, kosa se diže na glavi. Zbog silne "učinkovitosti" države izgubio je oko dva milijuna kuna. Naime, na rješenje Ministarstva zdravstva kojim se odobrava početak rada nove, njegove treće ljekarne, čekao je više od osam mjeseci.

Uobičajeni očevid

– Ništa nismo radili na svoju ruku i mimo zakona i zato je naše ogorčenje tim veće – ističe razočarano napominjući da su suglasnost za otvaranje ljekarne na adresi Prilaz Andrije Hebranga zatražili još tijekom 2009. godine. U prosincu iste godine ministarstvo im je rješenjem to i odobrilo. Gradnju i opremanje objekta površine stotinjak kvadrata završili su u lipnju prošle godine i odmah zatražili uobičajeni očevid kojim je trebalo utvrditi udovoljava li prostor traženim uvjetima.

Žalba konkurencije

Iz konkurentske Ljekarne Bjelovar u srpnju je na adresu ministra Milinovića poslan prigovor, u kojem se tvrdilo da bi prema propisanom normativu i prilikama u Bjelovaru nova Conerova ljekarna bila prekobrojna. Ministarstvo je 23. rujna ipak poslalo tročlanu komisiju za utvrđivanje uvjeta.

– Dva od tri člana nisu imali nikakvih primjedbi, dok je članica koja predstavlja Ljekarničku komoru napravila "igrokaz" – prigovarajući da se ne podudara kućni broj iz rješenja s onim na pozivu za očevid, što je čista glupost jer je rješenje izdano prije izgradnje objekta i zato je u njemu pisalo samo "bb". Kućni broj dobili smo tek nakon izgradnje i tu ništa nije sporno jer je u oba dokumenta uredno upisan isti broj čestice – ističe Coner, dodajući da je rok za izdavanje rješenja nakon očevida, bilo pozitivno ili negativno, bio 30 dana.

No, iz ministarstva ga, unatoč višekratnom traženju, nisu slali sve dok Coner stvar nije predao svom prijatelju, odvjetniku Vladimiru Gredelju.

– Nakon pisma u kojem ih je podsjetio na zakonsku obvezu nagovijestivši mogućnost pokretanja sudskog postupka rješenje je napokon stiglo – ističe Coner, dodajući da će štetu koja mu je učinjena odugovlačenjem tražiti sudskim putem. Očitovanje ministarstva do zaključenja ovog broja nažalost nismo uspjeli dobiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije