Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTAC BIO META?

Amerikanci otkrivaju: Znamo tko stoji iza ubojstva kćerke Putinova moćnika

Memorial service for Russian journalist Darya Dugina in Moscow
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/3
06.10.2022.
u 08:28

Ukrajinska Vlada još nije odgovorila na zahtjev za komentar, dok su CIA, State Department i NSC odbili komentirati.

Američka obavještajna agencija vjeruje da su eksploziju automobila koja je ubila Darju Duginu, kćer prominentne ruske političke figure Aleksandra Dugina, odobrili iz ukrajinske Vlade, rekli su upućeni izvori. SAD, prema istim izvorima, nije znao za plan.

Iz dostupnih informacija i dalje nije jasno tko je točno potpisao ubojstvo Dugine, niti vjeruju li u SAD-u da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski bio obaviješten o planu, ili osoba koja ga je odobrila, prenosi CNN.

No čini se da obavještajni nalaz, o kojemu je prvi izvijestio New York Times, potvrđuje rezultate ruske istrage koja je upućivala na to da je eksplozija autobombe bila 'pretplanirana'. Rusija je optužila ukrajinske nacionaliste za napad, što je Ukrajina oštro opovrgnula.

Ukrajinska Vlada još nije odgovorila na zahtjev za komentar, dok su CIA, State Department i NSC odbili komentirati.

Prema CNN-ovim izvorima, američki obavještajci vjeruju da je Dugina vozila očev automobil kada je ubijena, no da je njezin otac bio stvarna meta operacije. Duginina prijateljica nakon napada je potvrdila za ruski Tass da se radi o automobilu koji pripada Aleksandru Duginu.

Ove informacije, ako su točne, signaliziraju hrabro širenje ukrajinskih tajnih operacija na poznate političke figure izvan Moskve. Do danas, Ukrajinski napadi u Rusiji ograničeni su na skladišta goriva i vojne baze u pograničnim gradovima poput Belgoroda, no SAD ne vidi dobro u sve napade koje Ukrajina planira, rekli su CNN-ovi izvori.

VIDEO: Putin priznao ukrajinski Herson i Zaporižje kao neovisne države

 

 

Komentara 8

Avatar Cantor
Cantor
09:08 06.10.2022.

Znate li kožda tko je sabotirao podvodne plinovode? I to bi nam bilo zanimljivo....

KI
kimy
10:08 06.10.2022.

Zanimljivo je da su ovakva ubistva negde čin terorizma a negde borba za slobodu u zavisnosti ko ih je počinio...

AD
adapajnic
12:44 06.10.2022.

Kad je rat svatko gleda i sudi iz svog kuta, ali ovo je ipak terorizam. Kao da ja kažem da premijer nema željeza i hemoglobina i kisik mu ne dopire do mozga pa je obamro, i sad mi neki obožavaocc njega stavi eksploziv u auto? Skroz primitivno i nehumano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije