Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žali

Clinton se ispričala što je Trumpove birače nazvala "šakom jada"

Hillary Clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
11.09.2016.
u 06:30

- Oni su "rasisti, seksisti, ksenofobi i islamofobi. Pred vama je izbor, kazala je Clinton.

Demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton izjavila je da žali što je dan ranije izjavila da polovina pristaša republikanskog protivnika Donalda Trampa predstavlja "šaku jada".

Govoreći na donatorskom skupu, Clinton je u petak navečer rekla da polovina pobornika Donalda Trumpa predstavlja šaku jada. "Oni su "rasisti, seksisti, ksenofobi i islamofobi. Pred vama je izbor".

"Jučer navečer sam pretjerano generalizirala, što nikada nije dobro. Žao mi je što sam rekla 'polovina', to je bilo loše", priznala je Clinton u priopćenju nakon što je njezina izjava pokrenula veliku polemiku.  

Američka desnica ogorčeno je reagirala na tu izjavu i optužuje Hillary Clinton da prezire prosječnog Amerikanca. Republikanski pobornici, stranka, njezini dužnosnici i konzervativni kandidat za Bijelu kuću Donald Trump žestoko su reagirali na tu izjavu.

"Hillary Clinton vrijeđa moje pristaše, milijune izvanrednih ljudi, koji vrijedno rade. Mislim da će to skupo platiti u anketama!", napisao je na društvenoj mreži Twitter Donald Trump u subotu, manje od dva mjeseca prije predsjedničkih izbora u studenom.

Iako je priznala pogrešku u izjavi, Clinton je u priopćenju zajamčila da će i dalje upozoravati na sektašku i rasističku retoriku svog protivnika.

Komentara 16

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:16 11.09.2016.

To je čula od Zokya..... a on se nikome ne ispričava

LI
lipotan
07:14 11.09.2016.

njeni biraci. su vise od sake jada.svi oni sto do je drzavnu sisu I ne daju nista za ovu zemlje samo hoce vise i jos vise freebees,zato I nije cudo da je drzava tu di je.A nju osobno triba u zatvor.

DU
Deleted user
09:01 11.09.2016.

isti Zoka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije