Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVLASTICA

Članovi obitelji zaposlenika Libertasa dobili povlašteni status: Mjesečna karta koštat će ih 21 kn

Libertas
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
12.11.2019.
u 13:19

Jeftinije karte za članove obitelji zaposlenika dubrovačkog gradskog prijevozničkog društva Libertas ukinute se 2012. godine

Prema odluci dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića članovi uže obitelji zaposlenih u Libertasu, javnom gradskom prijevozničkom društvu, dobili su povlašten status. Oni će pokaznu mjesečnu kartu plaćati 250 kuna godišnje, dok bi inače plaćati toliko za mjesec dana. Nove cijene znače kako će ih mjesečna karta koštati 21 kunu.

Zaposlenici Libertasa dobili su pravo na povlaštenu cijenu za članove obitelji davne 1910. kad je poduzeće osnovano, dok je ta povlastica ukinuta 2012. godine tijekom mandata Andre Vlahušića. 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

Direktor Libertasa Antonio Vojvodić izjavio je  kako je zahtjev za vraćanje pogodnosti pri kupnji pretplatnih karata poslao nakon niza sastanaka s predstavnicima radnika. Uzevši da korisnici prava mogu biti bračni ili životni partneri i djeca radnika do napunjene 18. godine, pod uvjetom da po nekoj drugoj osnovi već ne ostvaruju pravo na povlaštenu kartu.

– Odlukom većinskog vlasnika, Grada Dubrovnika, a usporedno s nastojanjem i traženjem sindikalne podružnice SSKH-a Libertas i Radničkog vijeća, donesena je odluka o visini naknade karte. Također, ona predstavlja i jedan od alata i projekata kojima se Libertas brine kroz kategoriju socijalne osviještenosti unutar svojeg poslovanja – objašnjavaju iz Libertasa, piše Slobodna Dalmacija. 

HSS-ov vijećnik Vido Bogdanović tvrdi kako je to čisti populizam.

– Uporno se pokušavaju odmaknuti od Jugoslavije i onoga sistema, a stalno mu se vraćaju. Takvi običaji, kakve su nekad ima željezničari, JAT-ovci ili Libertas, nemaju veze s vezom. Svi građani sufinanciraju poslovanje tog društva. Vjerojatno je riječ o jeftinom populizmu radi saniranja stanja u Libertasu – kaže Bogdanović.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
14:07 12.11.2019.

"MaTe Frankovića" i "Andre Vlahušića" ??? Mate i Andre...smiješno... .U Dubrovniku govorimo Andra i Mata. To je a sklonidba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije