Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Ninić

Član povjerenstva za nabavu aviona: Vjerujem u Boga, u papire ne vjerujem

Željko Ninić
Foto: Screenshot HRT
07.01.2019.
u 13:51

Član stručnog tima za nabavu zrakoplova brigadir Željko Ninić smatra da ovo nije kraj nabave zrakoplova

Propala nabava borbenih aviona F-16 Barak koje je Hrvatska trebala kupiti od Izraela bila je tema HRT-ove emisije U mreži prvoga.

Član stručnog tima za nabavu zrakoplova brigadir Željko Ninić smatra da ovo nije kraj nabave zrakoplova.

– RH kao krajnji kupac stvorila je sve preduvjete za potpisivanje ugovora, Izrael ih je trebao stvoriti sa svoje strane kao ponuđač, no u nekoj fazi procesa došlo je do zaokreta koji nas je doveo do ove točke. Iz te perspektive, to je čudno jer tijekom ovog procesa nije postojalo indikatora da bi do ovakvog zaokreta moglo doći – rekao je on.

U emisiji se govorilo i o dokumentu koji je SAD poslao početkom prošle godine hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru obrane Damiru Krstičeviću, a u kojem su upozorili na sve prepreke koje stoje za kupnju izraelskih aviona.

Brigadir Ninić rekao je da taj dokument nije vidio, a na pitanje vjeruje li da ga je ministar vidio i postoji li on uopće, odgovorio je:

– Ja vjerujem u Boga, u papire ne vjerujem.

Dodao je kako je to pitanje za ''one koji su taj papir dobili, što su s njim radili i zašto ga nije vidjelo stručno povjerenstvo''.

Stručnjak za sigurnost Marinko Ogorec kazao je da je ovo kraj priče s izraelskim zrakoplovima, a sada je teško procijeniti kako je do ovoga došlo.

– Činjenica je da je SAD odigrao vrlo nekorektan potez. Ako je imao primjedbe, zašto nisu iznese na početku postupka.

>> Izraelski F-16 Barak

Komentara 53

PA
pakpapir
16:03 07.01.2019.

Našao lik pouzdanog "svjedoka"....probaj tu priču prodati nekome sudu , pa i onome najkorumpiranijem.

Avatar Falseflag
Falseflag
15:25 07.01.2019.

Ha, ha - lik kao državni dužnosnik vjeruje u boga i misli da se stim može busati kao argumentom...

GE
generacija57
16:10 07.01.2019.

Pa onda Bogu pošaljite račun za penale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije