Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA POVJERENSTVA

Član DSV-a, Lacković, nije trebao glasati za promaknuće koprivničkog suca

Željko Lacković
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/4
25.11.2019.
u 09:34

Željko Lacković ranije je najavio da će odstupiti iz DSV-a ako se utvrdi bilo kakav njegov propust u tom slučaju

Saborski zastupnik i član Državnog sudbenog vijeća Željko Lacković povrijedio je načelo djelovanja i narušio svoju vjerodostojnost u času kad je na sjednici DSV-a glasao za promaknuće suca Općinskog suda u Koprivnici.

Odluku o tome donijelo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u petak. Premda odluka još nije napisana i obrazložena, doznajemo kako će u njoj stajati da se Lacković na sjednici DSV-a trebao izuzeti od odlučivanja da Alen Golub, koji je njegovoj supruzi dosudio visoku odštetu, postane županijski sudac.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Postupak je bio pokrenut zbog moguće povrede načela djelovanja koja “proizlazi iz njegova sudjelovanja kao člana DSV-a u odlučivanju o imenovanju Alena Goluba za suca Županijskog suda u Bjelovaru, koji je prethodno donio presudu kojom je Lackovićevoj supruzi priznata odšteta u iznosu od 40.000 kuna, čime je mogao narušiti vlastitu vjerodostojnost i nepristranost”.

Nakon pokretanja postupka protiv njega, Lacković je najavio kako će se povući iz DSV-a ako se utvrdi da se ogriješio o zakon.

- Ako se kroz rad Povjerenstva i odlučivanje koje će uslijediti pronađe bilo kakav propust mojeg rada u DSV-u vezanom za izbor sudaca Županijskog sudaca u Bjelovaru, odstupit ću s te funkcije i tražiti svoje razrješenje od Hrvatskog sabora - izjavio je tada Lacković.

Inače, njegovoj supruzi sudac Alen Golub dosudio je 40.000 kuna odštete zbog naslova u Podravskom listu “Kad je drugi nisu htjeli” iznad kratke Lackovićeve izjave da se javljala na mnogo natječaja u županiji, ali nitko je nije pozvao na razgovor.

Kasnije je zaposlena u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu, gradu u kojem je na vlasti Lackovićeva stranka.

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:13 25.11.2019.

Glasovati, ratovati, radovati, bolovati, doručkovati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije