Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Član Al-Qa'ide nožem i sjekirom napao danskog karikaturista

kurt
reuters
02.01.2010.
u 09:49

Dvadesetosmogodišnji Somalac povezan s Al-Qa'idom pokušao je ući u kuću danskog umjetnika, no Westergaard je uključio alarm, pa je na poprište pristigla policija koja je napadača zaustavila pucajući mu u ruku i koljeno

Somalac naoružan sjekirom i nožem pokušao je u petak nešto prije ponoći napasti danskog karikaturista Kurta Westergaarda, autora karikatura proroka Muhameda koje su 2006. godine uznemirile radikalne muslimane.

Dvadesetosmogodišnji Somalac povezan s Al-Qa'idom pokušao je ući u kuću danskog umjetnika, no Westergaard je uključio alarm, pa je na poprište pristigla policija koja je napadača zaustavila pucajući mu u ruku i koljeno.

- Napadač je usko povezan s istočnoafričkim ogrankom Al-Qa'ide i sa somalskom terorističkom grupom Al-Shahaab, izjavio je policijski glasnogovornik Jakob Scharf.

Ključne riječi

Komentara 131

Avatar Sidewinder
Sidewinder
16:23 07.01.2010.

punkufer: Bio si u Indiji pa onda sigurno znaš da je tamo krava medju Hinduistima sveta životinja. Kako onda moguće da jedeš govedinu, jel tebi jasno da time pljuješ i ismijavaš njihove osjećaje? Zašto ne poštuješ vrijednosti Hinduista?

ST
Stiv
10:28 02.01.2010.

Nikad mi nije bilo jasno zasto su se muslimani tada, a i sad bune na pojave slika ili karikatura od Muhameda kad ga oni smatraju samo covjekom koji im je napisao Kuran. Kuran je za njih Bozija rijec i samo se nje drze. Zasto im je onda Muhamed svetiji od Boga jer se protiv njega ne smije nista reci. Tu nesto nije u redu. Moraju sebi razluciti ili je on za njih Bog ili je covjek. Ako je covjek zasto se nebi smjelo o njemu kriticki pisati, jer svaki covjek grijesi, a Muhemed je stvarno mnogo grijesio.

MR
mirha.rudes
12:27 03.01.2010.

Možeš mislit da lova od otkupnina služi za prehranu stanovništva i saniranje mora i vode.Samo treba i dalje uvažat jeftinu radnu snagu uz malo sitnih problema kao sa ovim musličem ili neki dan sa onim šipcem.Skandinavska demokracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije