Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28 MILIJUNA DOZA

Cjepivo dosad stiglo u 46 zemalja, direktor WHO-a: 'Samo je jedna s niskim dohotkom'

Turkey begins vaccinations against coronavirus disease (COVID-19) in Ankara
Foto: TURKISH HEALTH MINISTRY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.01.2021.
u 22:14

Unatoč početku kampanje cijepljenja izrazio je zabrinutost zbog brzog širenja epidemije u zemljama povezanog s pojavom novog soja

U trideset šest dana primijenjeno je oko 28 milijuna doza cjepiva protiv covida-19 u 46 zemalja svijeta, rekao je u srijedu direktor za krizne zdravstvene situacije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Michael Ryan.

Unatoč početku kampanje cijepljenja izrazio je zabrinutost zbog brzog širenja epidemije u nekim zemljama povezanog s pojavom novog, zaraznijeg soja koronavirusa.

Što se tiče kampanja cijepljenja izrazio je žaljenje što se one uglavnom provode u bogatim zemljama. "Mislim da smo dosad primijenili 28 milijuna doza cjepiva. Korišteno je pet različitih cjepiva i platformi", dodao je Ryan.

"Trenutačno se cijepljenje provodi u nekih 46 zemalja, ali među njima je samo jedna s niskim dohotkom", istaknuo je Michael Ryan, a 38 od tih 46 su bogate.

"Ima zemalja koje žele i treba im cjepivo, a neće ga dobiti, osim ako ga mi bolje ne raspodijelimo", rekao je, dodajući da se "svi moramo više potruditi".

Pandemija koja se krajem 2019. počela širiti iz Kine usmrtila je 1.964.557 ljudi, pokazuju podaci do kojih je AFP u srijedu došao na temelju službenih izvora.

Komentara 4

SJ
Sve je uzalud
11:46 22.01.2021.

..nakon ovog nereda nema onog tko bi me natjerao na cijepljenje.............

SJ
Sve je uzalud
11:45 22.01.2021.

.....najveći i najozbiljniji problem je imunitet...za kojeg se ne zna koliko traje....desiti će se da oni koji su se dva puta cijepili ostati će bez imuniteta a još se svi neće cijepiti...stoga zašto se ciiepiti kada nakon prestanka imuniteta postaješ žrtva virusa....i tako u krug.....

AA
aabbcc
08:38 14.01.2021.

I korona je stigla samo u bogate zemlje gdje se moze dobro zaraditi a sirotinju nece..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije