Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovar

Civilnim žrtvama jugo-komunističkog režima odana počast i služena misa

LUg
Foto: Damir Špehar/PIXELL
1/6
29.06.2014.
u 12:45

U šumi Lug 1992. pronađeno je sedam grobnih jama u kojima je otkriveno i izvađeno 228 kostura ljudskih žrtava

 U organizaciji Matice Hrvatske ogranka Bjelovar, Grada Bjelovara i BBŽ-a na spomen prostoru gubilišta šume Lug u Bjelovaru održan je spomen na nevine hrvatske žrtve jugo komunističkog boljševizma pogubljene 1945. godine krajem i nakon Drugog svjetskog rata. U sklopu komemoracije služena je i koncelebrirana sveta misa koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Na kraju su obitelji žrtava, branitelji, čelnici Županije i Grada te predstavnici države i političkih stranaka položili vijence i zapalili svijeće u spomen na nevine žrtve. U šumi Lug 1992. pronađeno je sedam grobnih jama u kojima je otkriveno i izvađeno 228 kostura ljudskih žrtava.

>> Mrtvi Jazovke i Jadovnog ostali su bez molitve koja bi ublažila veliki jaz i jad

Komentara 1

SU
superfinta
20:31 30.06.2014.

Gdje je Pupi?Ovo je nesto sasvim drugo od Saranove jame.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije