Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozvao policiju

Čistio potok i pronašao bombu

Foto: Pu varaždinska
03.02.2020.
u 12:37

Nadalje, građanima i ovom prilikom savjetujemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da nazovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju

U Ivanečkoj Željeznici mještanin je, čisteći potok, prošlog petka primijetio eksplozivnu napravu i odmah pozvao policiju koja je utvrdila da se radi o neaktiviranoj eksplozivnoj ručnoj bombi koja je bila u izrazito lošem stanju. Uništena je na mjestu pronalaska.

- Podsjećamo građane da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja - upozorava PU varaždinska.

Akcija Ministarstva unutarnjih poslova "Manje oružja, manje tragedija" pokrenuta 2007. još traje, pa građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava, i to bez sankcija. Neće biti prekršajno ili kazneno prijavljivani, a predaja je anonimna. 

- Nadalje, građanima i ovom prilikom savjetujemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da nazovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći se posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - kažu u MUP-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije