Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLIJEDIO ŠAKU

Čistio oružje i propucao se: Hrvatski vojnik ozlijeđen u Iraku

Ilustracija
Davor Puklavec/PIXSELL
13.10.2020.
u 12:10

Tijekom navedenog događaja drugi pripadnici hrvatskog kontingenta nisu bili ugroženi niti je nastala materijalna šteta. Očevid je u tijeku i provode se daljnje istražne radnje - javlja MORH

Hrvatski vojnik lakše je ranjen u Iraku nakon što je čistio i provjeravao svoje oružje. Vojnik je zadobio prostrjelnu ranu lijeve šake te je prebačen u američku vojnu bolnicu koja se nalazi u sklopu zračne luke u Bagdadu zbog daljnjih pretraga.

- Tijekom redovne aktivnosti čišćenja i provjere osobnog naoružanja u ponedjeljak, 12. listopada 2020. godine u večernjim satima, došlo je do opaljenja osobnog oružja (pištolj) pri čemu je lakše ozlijeđen pripadnik 3. hrvatskog kontingenta u NATO misiji u Iraku (NATO Mission Iraq NMI).

Ozlijeđenom vojniku, koji je zadobio prostrjelnu ranu lijeve šake, pružena je liječnička pomoć u vojnoj ambulanti unutar baze, te je helikopterom prebačen u američku vojnu bolnicu koja se nalazi u sklopu zračne luke u Bagdadu zbog daljnjih medicinskih pretraga.

Tijekom navedenog događaja drugi pripadnici hrvatskog kontingenta nisu bili ugroženi niti je nastala materijalna šteta. Očevid je u tijeku i provode se daljnje istražne radnje - javlja MORH.

Video: Vojna vježba Spremnost 20 u Slunju: Prezentirana paljbena sposobnost oklopnog vozila BOV Patria CRO

Ključne riječi

Komentara 3

HU
HUMBLE
12:45 13.10.2020.

Podrska covjeku! Ici u rat da bi prehranili svoju obitelj rijetki ljudi mogu. Kada ti se puca godinu dana oko glave tesko je ocekivati da ce ti koncentracija biti jednaka svih 12 mjeseci. Ne postoji ta obuka koja te moze pripremiti na rat.Dogada se i najboljima. Gospodinu brz oporavak i sretan povratak kuci.

SI
sisavac
12:35 13.10.2020.

i inače se prilikom čišćenja osobnog naoružanja ima pun spremnik streljiva u oružju, u cijevi metak, da, sve je to uobičajeno. čime je čistio pušku, miniwashem?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije