Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija

'Čišćenje bez granica' - ronioci iz Hrvatske i Slovenije čiste podmorje Savudrijske vale

Više od 200 ronioca iz Hrvatske i Slovenije sudjelovalo u akciji Čišćenje bez granica
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/17
09.06.2019.
u 15:54

Glavni je cilj akcije, uz čišćenje podmorja, podizati svijest građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru.

U povodu Svjetskog dana okoliša koji se obilježava 5. lipnja, ronioci iz Hrvatske i Slovenije zajedno su se udružili i u nedjelju čiste podmorje u Savudrijske vali i to obje strane zaljeva - slovenske i hrvatske. 

 U velikoj ekološkoj akciji pod nazivom "Čišćenje bez granica", u čišćenju podmorja Savudrijske vale sudjeluje 200 ronilaca, koji uklanjaju krupni otpad ispred Pirana te u Savudriji kraj kampa Veli Jože i u luci.

 Poseban doprinos dala su djeca iz IV. Međunarodne dječje ronilačke ekopatrole, koja su pod vodstvom instruktora ronjenja  pomagali u čišćenju mora uz obalu u kampu Veli Jože. Uz hrvatske i slovenske ronioce, u akciji su sudjelovali i ronioci iz više klubova i udruženja iz Bosne i Hercegovine.

 Glavni je cilj akcije, uz čišćenje podmorja, podizati svijest građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru. Kako bi se u tome uspjelo, nužno je povezivanje građana svih generacija i susjednih zemalja, poručuje organizator akcije - Promocija ronjenja.

 Akciji "Čišćenje bez granica", kako je izvijestila Hrvatske televizija, nazočni su i gradonačelnici Umaga i Pirana, počasni konzuli Hrvatske i Slovenije, kao i čelnik hrvatskoga Fonda za zaštitu okoliša.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Barbasmora
16:42 09.06.2019.

Geografsko povijestno je to Piranski zaljev. Savudrijska vala je mala vala pored Savudrije. A tek za vrijeme arbitraze smo zbog politickih interesa arbitraže zamijenili povijestno ime Piranski zaljev i za vrijeme Tudjmana mala Savudrijska vala prosirila se do Pirana....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije