Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška kriza

Cipar želi da ga proglase najsiromašnijom državom EU!

Cipar (1)
Reuters/PIXSELL
06.06.2013.
u 17:48

Ako ga i službeno uvrste u siromašne države, Cipar može očekivati dodatna sredstva iz europskih strukturalnih fondova.

Cipar želi da ga Europska komisija i službeno uvrsti na listu najsiromašnijih država EU, kako bi mogao lakše povlačiti novac iz zajedničkih fondova Unije, piše CypLive.

Portal u članku naslovljenom "Cipar želi službeno postati najsiromašnija država EU" piše kako parlamentarci planiraju zatražiti od predsjednika Cipra Nikosa Anastasiadisa da Europsku komisiju zamoli da njihovu državu uvrsti na popis najsiromašnijih država u EU.

Ako ga i službeno uvrste u siromašne države, u tom slučaju Cipar može očekivati dodatna sredstva iz europskih strukturalnih fondova. Kada je ušao u EU 2004. godine, Cipar je spadao u relativno bogatije države. Tada mu je BDP po glavi stanovnika bio 78 posto prosjeka EU, a u trenutku kada su 2008. godine uveli euro, BDP je bio već na 94,6 posto prosjeka.

No, sada je država u krizi, a prema posljednjim statističkim podacima EU, dug države doseže čak 85,8 posto BDP-a.

>>Moć Pravoslavne crkve na Cipru: Sama bi ga mogla spasiti od krize

>>Ciparski parlament izglasao paket pomoći od 10 milijardi eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije