Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere štednje

Cipar - preživljavanje u kaosu

elie saab8
Foto: Reuters
1/2
10.04.2013.
u 08:38

Ciprani nemaju razumijevanja za mjere štednje, a mlada generacija ne vidi uopće za sebe perspektive na tom otoku. Mnogi bolju budućnost traže odlaskom u inozemstvo.

Cipar je, barem privremeno, spašen od bankrota. Iz Bruxellesa će dobiti financijsku injekciju koja bi ga trebala održati na životu, a politički čelnici su sebi i ostatku Europske unije dali obećanje da će srediti i srezati ciparski bankarski sektor i, naravno, provesti bolne ali nužne mjere štednje.

Novi ministar financija formulirao je to ovako: "Došlo je vrijeme da platimo ceh za to što smo živjeli iznad svojih mogućnosti."

Ciprani na to reagiraju s mješavinom nerazumijevanja, ljutnje i straha. Nemaju razumijevanja za mjere štednje, a mlada generacija ne vidi uopće za sebe perspektive na tom otoku. Mnogi bolju budućnost traže odlaskom u inozemstvo.

>> Ciparska kriza ugrožava ekonomski rast u istočnoj Europi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije