Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržište rada

Cipar ne okoliša: Ograničit ćemo vam zapošljavanje na dvije godine

\'posao\'
15.05.2012.
u 22:30

Ostale države koje su rekle da ograničenja neće biti – zadržavaju se diplomatskom odgovoru "procijenit ćemo te odlučiti"

Cipar je prva država koja je na pitanje hoće li uvesti restrikcije pri zapošljavanju Hrvata nakon ulaska u punopravno članstvo 1. srpnja sljedeće godine izravno odgovorila potvrdno. Ostale države – osim Finske, Litve, Letonije, Rumunjske, Slovačke, Švedske i Portugala, koje su rekle da ograničenja neće biti – zadržavaju se na službenom, diplomatskom odgovoru "procijenit ćemo te odlučiti". No, sve se glasnije govori, pa i u razgovorima s hrvatskom stranom, da će države koje su postavile barijeru rumunjskim i bugarskim radnicima uvesti neku vrstu mjera i prema Hrvatskoj.

– Republika Cipar primijenit će ograničenje od dvije godine – od 1. srpnja do 30. lipnja 2015. – na tržištu rada kao što je predviđeno Pristupnim sporazumom Hrvatske i EU, a riječ je o automatskom procesu. Dosad nije donesena odluka da se taj rok promijeni – bilo da se ukine ili produlji na razdoblje od pet godina – kazala je Elena Ioannidou Ortner iz ciparskog veleposlanstva.

Komentara 11

DR
dratsab
23:35 15.05.2012.

Steta, imao sam planove s ciprom, tim tradicionalnim gastarbajterskim odredistem. odmah treba reagirati i zabraniti cipranima zaposljavanje u hrvatskoj, milo za drago...

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:39 15.05.2012.

Ha, ha, ha... Evropljani nisu glupi pa da ne vide da vi iz Otrovne Kiflice, niste nista bolji od \"njih\" iz susjedne vam drzave, iako vi iz Otrovne Kiflice ocajnicki vjerujete u to.

Avatar billybull
billybull
22:56 15.05.2012.

ne brinite, i ostali ce odluciti isto kao i cipar...napokon ce se u praksi dokazati kolika je laz nase "u svijetu cijenjeno skolstvo i strucnjaci"...za kopat kanale imaju poljake, mi im, jednostavno, ne trebamo....a pogotovo ne "mi" iz susjedne nam drzave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije