Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEOKOMENTAR

Čini se da do kanonizacije kardinala Stepinca neće tako skoro doći

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
08.05.2019.
u 13:31

Papa Franjo kaže da mu je važna povijesna istina, istaknuo je upravo to nekoliko puta. Što se tiče vrlina Stepinca, kaže da su one poznate i da je zbog toga bio proglašen blaženim

Čini se da do kanonizacije kardinala Stepinca neće tako skoro doći. Tako se može zaključiti iz odgovora pape Franje na moje pitanje o situaciji oko procesa za kanonizaciju, komentira Silvije Tomašević nakon razgovora s papom za Večernji list u zrakoplovu na povratku iz Skoplja u Rim.

– Papa Franjo kaže da mu je važna povijesna istina, istaknuo je to upravo nekoliko puta. Što se tiče vrlina Stepinca, kaže da su one poznate i da je zbog toga bio proglašen blaženim – dodaje Silvije Tomašević.

Ali da bi Stepinac bio proglašen svetim, moraju biti jasne neke stvari iz povijesti.

Cijeli komentar pogledajte u videu:

Ključne riječi

Komentara 76

CR
croban1111
15:53 08.05.2019.

Mislim da je potreban hitan sastanak svih svijetskih kardinala.Katolička crkva je u velikoj opasnosti.

DU
Deleted user
15:54 08.05.2019.

Papa me iznenadio kada je u pomoć pozvao zločestog i osvetoljubivog starca Irineja, koji mu je vjerojatno nadrobio svašta. Uostalom, naš papa je bio Karol Wojtyla. Ovaj je nekako marksistički nastrojen.

KO
komentant
14:06 08.05.2019.

Jirinej mu prosvjetlio pamet.... Ko bi reko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije