Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ŠKRINJA

Cimerica iz ćelije Smiljane Srnec: 'Vikali su joj da je ubojica, jedna zatvorenica polila ju je vrućom kavom'

Varaždin: Smiljana Srnec osuđena na 15 godina za ubojstvo sestre Jasmine Dominić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
02.07.2020.
u 08:44

Slobodno vrijeme provodile su gledajući televiziju, igrajući država-grad-selo te su više puta čitale ljubavne romane koji su im bili dostupni.

Varaždinski sud nepravomoćno je proglasio Smiljanu Srnec krivom za ubojstvo njezine sestre Jasmine Dominić i izrekao joj 15 godina zatvora, maksimalnu kaznu po starom Kaznenom zakonu iz 1997., koji je bio na snazi u vrijeme kad je ubojstvo počinjeno.

Bivša zatvorenica, Varaždinka koja je dijelila s njom ćeliju, ispričala je za 24sata kako je tekao boravak Smiljane Srnec u varaždinskom zatvoru. Kako navodi, njih dvije su se dobro upoznale i bile su si moralna potpora te ona ne zna kako bi izdržala u pritvoru da nije bilo nje. 

– Dosta ju je potresla odgoda u prosincu. Kako je vrijeme odmicalo, bila je psihički sve lošije, teško joj je pala odvojenost od supruga i kćeri – kaže bivša istražna zatvorenica te dodaje da su Smiljani u posjet redovito dolazile kći, suprug.

Mlada Varaždinka koja je odlučila ostati anonimna otkrila je kako su druge zatvorenice doživljavale Srnec.  

- Bila je jedna baka koja stvarno nije imala novca, nije imala ni za što, cigarete, kavu... Smiljana joj je kupovala cigarete, šampon... Bilo ih je koje su je provocirale, jedna ju je polila vrućom kavom. Ona je samo ustala, otišla u kupaonicu oprati se, a zatim se vratila bez riječi. Pa da je takva kakvom je prikazuju, zar bi tako reagirala? I na dvorištu, kad bi joj dobacivali ''ubojico'', nikad nije reagirala ni odgovorila na provokacije – priča Varaždinka.

Slobodno vrijeme provodile su gledajući televiziju, igrajući država-grad-selo te su više puta čitale ljubavne romane koji su im bili dostupni. 

Bivša zatvorenica sjetila se i kad je Smiljana Srnec ozlijedila mali prst, što nije prošlo nezamijećeno od fotoreportera koji su pratili suđenje. 

– Popravljale smo odvod u kupaonici. Gurnula je četkicu unutra i ozlijedila nokat i kožicu. Nije bilo ništa strašno, ali je dosta krvarila, pa su joj pravosudne policajke dale flaster – otkrila je te navela kako misli da je bilo dosta propusta tijekom policijske istrage nestanka, a i poslije tijekom istrage ubojstva.

– Trebao im je krivac, a ona je bila tamo. Mora netko biti kriv – navodi mlada Varaždinka. 

VIDEO: Smiljana Srnec danas se branila sama: "Želim reći da nisam kriva, nisam ubila svoju sestru!"

Komentara 3

Avatar Domoljubina
Domoljubina
10:19 02.07.2020.

Ma daaaa... Nevinašće je, definitivno! Sve je to namješteno; i to da joj je netko strpao leš u zamrzivač (a to što ga ona 19 godina nije otvarala, a Bože moj) i to da su našli njezin otisak palca, i to da je imala njezine dokumente sa kojima je prelazila u Mađarsku (a njezina sestra je sa istim tim dokumentima bila "živa" u inostranstvu) itd, itd... Ma nevinašce, kažem ja!!!

DU
Deleted user
10:16 02.07.2020.

Da ove ne bi molile za milost??

LI
liliZG
09:52 02.07.2020.

"ju je polila" a ne "ju je prolila" vrućom kavom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije