Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDAN SIGURNOSTI

Cilj je dodatna edukacija: Policijska uprava i knjižnica zajedno otvaraju izložbu

Otvorena izložba "Tjedan sigurnosti" PU brodsko-posavske
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
09.03.2021.
u 16:20

Izložba koja će biti otvorena do 15. ožujka ima tri podteme

Zanimljiva ideja o suradnji policije i knjižnice urodila je plodom. U Slavonskom Brodu otvorena je izložba "Tjedan sigurnosti" koju zajednički organiziraju slavonskobrodska Gradska knjižnica i Policijska uprava brodsko-posavska. Izložba koja će biti otvorena do 15. ožujka ima tri podteme - sigurnost cestovnog prometa, dragovoljna predaja oružja te prevencija svih oblika nasilja. Kroz razne promidžbeno-informativne materijale predstavljeno je više preventivnih projekata čiji je cilj dodatna edukacija stanovništva i zaštita njihovih života.

- Svi građani koji dođu u knjižnicu, bez obzira jesu li korisnici ili ne, slobodno mogu uzeti brošure. Vjerujem da će izložba doprinijeti edukaciji građana i razvijanju svijesti o važnosti tema kao što su sigurnost, dragovoljna predaja oružja te vršnjačko, seksualno ili obiteljsko nasilje - rekla je ravnateljica brodske knjižnice Ružica Bobovečki.

Otvorena izložba "Tjedan sigurnosti" PU brodsko-posavske
1/8

Policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa Službe policije Zlatko Zarožinski ukratko je iznio podatke iz prošle godine, iz kojih je razvidno da je na području PU brodsko-posavske u prometnim nesrećama manje smrtno stradalih. Dodao je da policijski službenici osim represivnih akcija provode i razne preventivne aktivnosti, kojima je cilj edukacija sudionika u pometu s naglaskom na „četiri ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel).

Načelnik policijske uprave Antun Valić dodao je da policijska uprava, osim programa na nacionalnoj razini provodi i samoinicijativno preventivne projekte, kao što je ovaj. Policijski službenici provode razne preventivno edukativne aktivnosti, u vrtićima, osnovnim i srednjim školama te fakultetima sukladno epidemiološkim mjerama, a početak je ova izložba "Tjedan sigurnosti“.

 

Cijene goriva opet rastu: Znatno skuplja dizelska goriva.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije