Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA LIMUZINA

Vrh HDZ-a očekuje od ministrice Žalac da objasni otkud joj novi Mercedes

Gabrijela Žalac
Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Instagram
19.03.2019.
u 23:39

U dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac Mercedes E-klase koji nije u imovinskoj kartici

U dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac već nekoliko tjedana parkiran je luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registracijskih oznaka. Kako navodi Jutarnji list, koji donosi i fotografije ovoga automobila parkiranoga u Vinkovcima, radi se o vozilu čija se cijena kreće oko 50.000 eura i koji, što je najgore po Žalac, nije prijavljen u njenoj imovinskoj kartici. Vozilo je inače u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car Josipa Stojanovića Jollyja, inače poduzetnika iz Šibenika.

Vozi suprug

Jučer smo u nekoliko navrata pokušali kontaktirati Žalac kako bi nam odgovorila na upite u vez vlasništva automobila ali se ministrica nije javljala. Nije odgovarala niti na SMS poruke, a nisu pomogli niti pozivi bliskim suradnicima. Jutarnji list prenosi samo kratak odgovor iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koji navode kako automobil nije u vlasništvu Gabrijele Žalac. Poznato je kako je luksuzni Mercedes registriran 28. siječnja 2019. godine ali i da ga vozi ministričin suprug Mario Žalac.

Video: Ministrica Žalac dala mandat na raspolaganje

-Takav automobil se odmah primijeti tako da smo ga svi primijetili vrlo brzo. Viđao sam Maria, supruga Gabrijele kako ga vozi u nekoliko navrata dok ministricu do sada nisam vidio za upravljačem toga vozila. Tu je već mjesec – dva ali ne znam je li njihovo vlasništvo ili nije, rekao nam je jedan od susjeda obitelji Žalac u Vinkovcima. Kako god Mercedes E klase još uvijek nije prijavljen u imovinskoj kartici ministrice Žalac. U njoj stoji kako Mario Žalac u vlasništvu ima Mercedes iz 1995. godine čija je vrijednost procijenjena na 24.000 kuna. Suprug inače već godinama ima auto servis koji je prije nekoliko godina preselio u novi moderniji prostor koji se nalazi u poslovnoj zoni. Inače, Gabrijela Žalac vozila je Peugot 308 kada je, 9. ožujka, u naselju gdje živi naletjela na djevojčicu kojoj je pri tome ozlijeđena noga. Tada se doznalo i kako njena vozačka dozvola nije važeća od lipnja 2009. godine.

Osoba iz vrha HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, a koja želi ostati anonimna, rekla nam je kako je Žalac na jednom stranačkom sastanku rekla kako su uzeli automobil.

- Ne sjećam se da je govorila o marki niti o njegovoj vrijednosti ali je rekla kako ga je uzela na leasing. Međutim, ne znam radi li se o operativnom ili financijskom leasingu kao niti jesu li ga onda morali prijaviti odmah ili imaju rok do kraja godine. Kako god ne radi se o nimalo ugodnoj situaciji po nju i sada će je biti jš teže obraniti, rekao nam je naš izvor.

Na informaciju da Gabrijela Žalac u dvorištu ima parkiran luksuzni automobil koji nije prijavljen u njenoj imovinskoj kartici članovi vinkovačkog HDZ-a ne žele govoriti. Većina ih kaže kako su je mediji bez razloga uzeli na zub ali neki kažu i kako je za sve zapravo sama kriva. Prema njihovim riječima Žalac je kupovinu automobila, na koji god način su ga uzeli, morali prijaviti u što kraćem roku i to posebno poslije nezgode kada je naletjela na djevojčicu u naselju gdje živi. Ističu i kako je morala biti svjesna, posebno kada je premijer stao iza nje, kako će se svaki njen postupak i odluka gledati sasvim drugačije. Imala je poslije toga incidenta deset dana da reagira ali nije. Poslije ovoga propusta sada će biti interesantno vidjeti hoće li predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković još jednom stati iza svoje ministrice čija je pozicija više nego uzdrmana. Za Žalac se već mjesecima govori kako bi trebala biti nositeljica liste HDZ-a za EU izbore gdje bi trebala biti postavljena i na neku od funkcija koje pripadaju Hrvatskoj. Žalac se u više navrata spominje i kao buduća zamjenica predsjednika HDZ-a što samo govori koliko povjerenje u nju ima Plenković.

Danas očitovanje

Objašnjenje što vrijedni Mercedes radi u dvorištu ministrice Žalac i zašto ga vozi njezin suprug jučer se nije moglo dobiti ni u njezinu ministarstvu ni u Vladi, iz koje su tek poručili kako će se ministrica o svemu očitovati osobno, uoči sjednice HDZ-ova Kluba zastupnika, koji zasjeda danas od 8,45 sati. Na dodatna pitanja o tome je li premijer zatražio očitovanje ministrice i je li ona ponudila ikakvo obrazloženje nisu odgovarali.

U vrhu HDZ-a moglo se, pak, čuti kako su ostali zatečeni informacijom koju je objavio Jutarnji list te kako očekuju očitovanje ministrice, a mnogi su HDZ-ovci komentirali i kako je riječ o “teško obranjivoj” situaciji, posebno kada se uzme u obzir da je ministrica već načeta u prometnoj nesreći u kojoj je nedavno u Vinkovcima autom naletjela na 10-godišnju djevojčicu. Iako je Plenković odbio ponuđenu ostavku Gabrijele Žalac, u HDZ-u komentiraju kako su i premijer i stranka zbog toga primali udarce pa je očito kako je pozicija ministrice dobrano uzdrmana i kako joj je opstanak na toj funkciji krajnje neizvjestan.

Ključne riječi

Komentara 107

IP
info_punkt
22:59 19.03.2019.

pa ako je ispred kuće od HDZ-ovke, onda je vrlo moguće ukraden...

ZH
Zlatousti Hrvat
23:24 19.03.2019.

Nije u vlasnistvu, nije u najmu, ali suprug ga vozi.. Sta ga krade svaki dan pa vraca natrag?

GO
gordana93
23:37 19.03.2019.

vidite kako se moze kad se hoce covjek prijavljen na placu 3000kn i vozi mercedesa od 50.000,00€ i onda nam takvi pricaju kako se zakoni moraju postivati ministricin muz sam sebe je prijavio na minimalac??? halo,porezna uprava!!! pa tko je ovdje lud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije