Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurna destinacija

Velika akcija za turističku sezonu: Cijepit će sezonce, turističke radnike, a i turiste

Zagreb: Brnjac i Marić dali izjave uoči početka sjednice Užeg kabineta Vlade
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
09.04.2021.
u 16:48

Hrvatska među prvim kreće s cijepljenjem turističih domaćina, zadovoljna je ministrica Nikolina Brnjac

Sredinom ovog mjeseca počinje cijepljenje 70.000 turističkih radnika, a osim stalno zaposlenih u prioritetno cijepljenje bit će uključeni i sezonci, doznaje se nakon sastanka ministrice turizma Nikoline Brnjac s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Razmotra se i kako čim prije krenuti sa cijepljenjem oko 90.000 privatnih iznajmljivača.

- Hrvatska među prvima kreće s cijepljenjem turističkih djelatnika i to nam je izuzetno važno kako bismo se još snažnije pozicionirali kao sigurna destinacija. Uz projekt Safe stay in Croatia, ovo je dodatno jamstvo turistima kako Hrvatska ispunjava sve preduvjete za sigurno ljetovanje svakog gosta koji našu zemlju izabere kao svoju turističku destinaciju - poručila je nakon sastanka  ministrica Brnjac.

Na sastanku se govorilo i o uspostavi dodatnih punktova za testiranje gostiju u turističkim mjestima, ali i hotelima, kampovima, marinama i sl. te je dogovorena edukacija osoba koje će sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo provoditi testiranja. Isto tako, razgovaralo se i načinu izdavanja potvrda i potrebni kapaciteti za distribuciju testova.

Iz Hrvatske udruge turizma već stiže podrška Ministarstva turizma i sporta vezano uz početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika. U HUT-u smatraju kako je cijepljenje već od sredine travnja kvalitetna i pravovremena mjera koja će  biti naša najjača promotivna poruka u ovom dijelu  turističke godine. Posebno je važno što se uz stalne djelatnike ovaj program cijepljenja u turizmu odnosi i na sezonske djelatnike.

- Početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika u ovoj fazi pripremi turističke sezone je odlična mjera, a mi ćemo napraviti sve što može da se što veći broj zaposlenika i sezonaca animira na cijepljenje. Svima u sektoru je jasno da je uspjeh turističke sezone vezan uz epidemiološko stanje te percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije, a pravovremeno i organizirano cijepljenje turističkih djelatnika je jedan od najvažnijih čimbenika koji će to i omogućiti - kaže Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

U kontekstu dodatnog jačanja percepcije Hrvatske kao sigurne destinacija, u HUT-u pozdravljaju i inicijativu širenje mreže testiranja za goste u turističkim destinacijama antigenim testovima, a kroz formiranje značajnog broja dodatnih punktova za testiranje u turističkim destinacijama.

Od vikenda u Zagrebu moguće testiranje na koronavirus i za turiste

Počevši od ovog vikenda, svi posjetitelji Zagreba koji su ostvarili najmanje jedno noćenje moći će se testirati u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11. 

- Kako bismo našim turistima boravak u Republici Hrvatskoj učinili što ugodnijim i sigurnijim, Ministarstvo turizma i sporta RH pokrenulo je inicijativu i suradnju sa sustavom turističkih zajednica na projektu sigurnosti boravka turista u Hrvatskoj u smislu osiguravanja dodatnih punktova za testiranje u turističkim mjestima. Tako je Turistička zajednica grada Zagreba prepoznala ovu inicijativu i omogućila testiranje na koronavirus vikendom kroz svoj Centar za posjetitelje, kazala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

Testiranje će se moći obaviti uz prethodnu najavu subotom, nedjeljom, blagdanima te neradnim danima od 10 do 18 sati, kazala je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, a sve informacije su dostupne njihovoj stranici.

>> VIDEO Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

Ključne riječi

Komentara 17

US
Usputni
18:22 09.04.2021.

Aha, krenula je prisila! Stvarno je tesko odluciti se rizikovati zdravlje opasnim cjepivom da bi zadrzao nikakav posao koji radis od jutra do sutra za minimalac. Proslu godinu moj rodjak radio sezonski 6 mjeseci u Njemackoj u hotelu, rece mii danas, ne dao im Bog da mu to pokusaju uvaliti tamo, odmah bi dao otkaz i otisao u Austriju ili Svicarsku.

DU
Deleted user
20:52 09.04.2021.

Trenutno smo u pandemiji koju je potvrdio szo a koji ga fimancira Gates upravo je szo izmjenio stručnu literaturu koja po novom je pandemija a po staroj ne ni blizu moć i novac ipak odlučuju o sudbini svijeta

Avatar speak_loud
speak_loud
21:17 09.04.2021.

??? Procijepit će cijeli svijet te ćemo pobijediti koronu, stanoviti milijarder koji kupuje enormne površine zemljišta će osnovati privatnu državu, zbog potrebe doći će do pandemije novog virusa za što ćemo okriviti malog miša, samo tada ćemo već biti izdresirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije