Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMRLO 26 OSOBA

Cijepljenje protiv ebole počinje u ponedjeljak - kongoansko ministarstvo zdravstva

Epidemija ebole u Kongu
Foto: REUTERS
1/18
20.05.2018.
u 15:25

Ukupno je 4000 doza cjepiva poslano u subotu u grad Mbandaku, rekla je glasnogovornica ministarstva zdravstva Jessica Ilunga.

 Zdravstveni djelatnici u Demokratskoj Republici Kongo počet će u ponedjeljak kampanju cijepljenja nakon što je izbila nova epidemija izazvana virusom ebole, objavile su u nedjelju tamošnje vlasti.

Ukupno je 4000 doza cjepiva poslano u subotu u grad Mbandaku, rekla je glasnogovornica ministarstva zdravstva Jessica Ilunga.

Vladin dužnosnik u petak je objavio da su partneri obećali 300.000 doza cjepiva za DR Kongo.

Prošli tjedan u Mbandaki su zabilježeni slučajevi oboljenja, prvi u urbanom području otkako je ranije u svibnju izbila epidemija. Tada je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila da se priprema za najgori scenarij u izbijanju ebole u udaljenom području Konga, uključujući širenje na veliki grad.

Zadnji podaci koje je vlada objavila registrirano je 46 slučajeva ebole, a umrlo je dosad 26 osoba.

Na konferenciji UN-a za novinare u Ženevi direktor WHO-a za spremnost i postupanje u hitnim situacijama Petar Salama rekao je 11. svibnja da će se primijeniti eskperimentalno cjepivo, ali je upozorio je da je lijek kompliciran za uporabu i da nije čarobni štapić.

Ovo je deveti put da je ebola izbila u Demokratskoj Republici Kongu otkad se prvi put pojavila 70-ih godina u  blizini rijeke Ebole na sjeveru zemlje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije