Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turisti na udaru

Cijene u sezoni: Čaj u Zagrebu i malo pivo u Poreču 25 kuna

pivo
PIXSELL
09.06.2010.
u 21:41

U Vodicama se ugostitelji okreću jeftinijoj ponudi pa daju kompletan ručak za 40 kuna.

Visoke cijene mnogima su trn u oku, a među najnevjerojatnijima ovoga tjedna cijena je čaja od čak 25 kuna u kafiću u zagrebačkom Avenue Mallu.

Kako naš čitatelj M. Ć. (podaci poznati redakciji) kaže, nije očekivao tako visoku cijenu, pa nije ni gledao u cjenik, već je samo naručio.

– Čaj je bio poslužen na pladnju s limunom i medom (iako ga nisam tražio), a račun me uistinu šokirao – kaže M. Ć.

Cijena od 25 kuna za 3 decilitra piva u Poreču zgrozila je drugog našeg čitatelja. U Šibeniku i okolici visoke cijene zasad nisu uočene, a negdje su čak i niže od očekivanih.

U Vodicama se ugostitelji okreću jeftinijoj ponudi menija, pa se na rivi u središtu grada kompletan ručak (juha, glavno jelo, salata, kolač) može pronaći već za 40 kuna po osobi. Velika pizza na rivi u Šibeniku stoji od 26 kuna.

Kava je tek sedam kuna, malo pivo 10, a veliko 15 kuna. Na splitskoj rivi cijene su nešto više, tako kava s mlijekom stoji osam, a malo pivo 15 kuna.

Cijena pizza kreće se od 38 do 50 kuna, dok jumbo pizza stoji 80 kuna! Što se tiče cijena na tržnicama, u Zadru trešnje drže cijenu od 25 kuna, ali u Rijeci se penju na 35 kuna, a kilogram lubenice stoji deset kuna, dok je u trgovačkim lancima cijena tek četiri kune po kilogramu.

Na otocima su cijene voća i povrća u prosjeku dvije kune više nego u primorskim mjestima.

>>Uključite se u Večernjakovu akciju i pratite s nama cijene

>>Šok za domaće turiste: Sladoled na moru 21, a pizza 70 kuna

Komentara 18

RA
rakun235
10:15 10.06.2010.

Dudeki,za 25 kunćiča u trgovini dobijem 7 piva, velika,pa sednem 2metra od mora i gledam SP U NOGOMETU,i gledam kako propadaju vaše gostione.budale.

TU
Tulipan999
22:48 09.06.2010.

Ne razumijem svrhu ovakvih članaka. Ako Večernjak već nema o čemu pisati, neka skupe cjenike od svih kafića u RH i neka svaki dan za jedan grad iznesu sve cijene. Imat će čitavo ljeto o čemu pisati, a nakon podrobnih analiza vidjet će se da se u svakom gradu u ovoj zemlji može jeftino pojesti, a da vas isto tako mogu i dobro oderati. Nije fer generalizirati i tako tjerati goste iz pojedinih gradova.

SM
smjeskoh
13:29 10.06.2010.

Danas sam pregledao cijene malih piva na porečkoj rivi i nigdje nema pive za 25 kuna. I dalje vjerujem da se radi o smišljenoj harangi da se domaće goste otjera iz Istre. Jer, da nije tako, netko bi primijetio da npr. Cuba Libre na toj istoj rivi košta uglavnom 45 kuna, a u jednom lokalu upola manje, 21. A ove socijalne spike tipa \"tko će si to priuštiti\" i \"lopovluku\"... ljudi moji, gdje piše da netko sa plaćom od 3.000 kuna mora moći otići na godišnji odmor na more? Meni sa takvom plaćom ne bi palo na pamet uopće piti pivo u lokalu, kamo li na nekoj rivi, po cijeni od navodnih 25 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije