Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nadoknađuju troškove

Cijene prije i poslije zatvaranja: Zbog koronakrize znatno poskupjelo i pivo u Njemačkoj

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
09.07.2021.
u 16:01

Unutarnji ugostiteljski objekt ponovno se otvorio. Ali čak i tamo je u prosjeku izgubljeno između 20 i 30 posto sjedala, kazao je vlasnik jednog pivskog vrta

Koronakriza i "lockdown" ostavili su traga na brojnim industrijama i gospodarskim granama, a znatan porast cijena u odnosu na vrijeme prije pandemije zabilježen je i u mnogim pubovima i pivskim vrtovima u Münchenu.

Vlasnik Werner Hochreiter iz pivskog vrta na tržnici Viktualienmarkt pokušava umanjiti gubitke povezane s pandemijom povećanjem cijene piva. Umjesto 4,60 eura, gosti sada moraju platiti 5,20 eura. Privremeni porast cijene piva će biti dok ponovno ne bude mogao ponuditi samoposluživanje, kaže vlasnik. Još je skuplje pivo kod susjednog Pschorra – tamo pola litre košta 5,60 eura, piše Fenix magazin

U Pschorru na Viktualienmarktu poslije korone je pivo 5,60 eura, a prije je koštalo 5,30 eura, u Ratskelleru je 5,30 eura, a prije korone 5,20 eura. Pivski vrt na Viktualienmarktu nudi pivo po cijeni od 5,20 eura, a prije je koštalo 4,60 eura. Pivnica Augustiner Bräustuben u ulici Landsberger Straße još uvijek naplaćuje 2,95 eura za pola litre svijetlog piva.

Vlasnik Nockherberga i predsjednik okruga Dehoga Christian Schottenhamel kaže da je sve daleko od starog. I on je “umjereno povećao” cijene. Umjesto 4,70 eura, gosti u njegovom pivskom vrtu Paulaner am Nockherberg sada plaćaju 4,90 eura.

- Unutarnji ugostiteljski objekt ponovno se otvorio. Ali čak i tamo je u prosjeku izgubljeno između 20 i 30 posto sjedala, kazao je te dodao kako se moraju nadoknaditi i troškovi električne energije, plaća i najamnine koji su stalno visoki. 

Oni koji nisu dizali cijene, pronašli su druge načine kako nadoknaditi troškove. U restoranu i baru Herzogu u ulici Maxburgstrasse, primjerice, na svaku fakturu dodaje se “paušalna higijena i zabava” od 1,50 eura po osobi.

- Budući da ne želimo povećati cijene, ali istovremeno želimo da nekoliko umjetnika ima priliku nastupiti s nama i ublažiti dodatne troškove koji proizlaze iz pravila korone, razvili smo ovu paušalnu cijenu, kaže Alexander Herzog.

VIDEO Bračni par iz SAD-a triciklima putuje po svijetu, prošli su i kroz Zagreb: "Bili smo u Sinju! Alka nam se jako svidjela!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije