Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državni tajnik Milatić:
Povratak na članak

'Cijene plina neće podivljati, povećanje će biti u nijansama'

Iz SDP-a su poručili kako će biti suzdržani u glasanju o izmjenama Zakona o tržištu plina, iako pozdravljaju sigurnost opskrbe plinom

Komentari 4

DU
Deleted user
12:40 24.01.2020.

Sve laž do laži. LNG je ne samo puno skuplji nego je I država potpisala dostavljaču nadoknadivati svaki gubitak. SDP koji je = HDZ je kao suzdržan. A HDZ sateliti ( HNS...itd) veličaju prevaru stolječa. Krade se šakom i kapom....ali sve ima kraj la ćemo vidjeti kako će i ova mafija na vlasti proći kada voda u loncu proključa.

VL
Avatar kozorog
kozorog
07:34 24.01.2020.

najbitnije je već u zakonu o lng terminalu, prošle godine je ubačeno nešto što će nas tek koštati. to je ona famozna naknada za sigurnost opskrbe! kroz koju će se investitorima u lng dotirati sasvim lijepa para svake godine, jer će u cijenu plina biti ugrađena i ta naknada. znači, da bi ekipa iz lng terminala mogla imati visoki profit, cijena plina će biti barem 40-45% viša nego je sada. jer lng je sam po sebi skuplji 30-ak posto, i još im treba 10% da bi zarađivali kako priliči. i dalje ćemo većinu plina kupovati od rusa, iz 'cijevi', a manji dio iz lng terminala. na račun većih količina ruskog plina loviti će se naknada za lng. samo ima jedan problem.. i rusi su u lng biznisu! pa me sad baš zanima dal ćemo kupovati više lng ili onaj plin 'iz cijevi'... rus nakon sjevernog toka 2 više nema nikakve plane za izgradnju ili povećanje kapaciteta plina za europu, sve je okrenuo prema aziji. i fora mi je da je ovisnost o ruskom plinu opasna, al o norveškom plinu nije... plin ćemo trošiti idućih 100 godina, unatoč zelenom lobiju. ili mislite da se amerikanci i dalje parkiraju u zaljevu samo zato jer su tamo manji valovi, pa im se ratni brodovi manje ljuljaju..?

VL
KO
Kokoiduhovi
07:18 24.01.2020.

Princip je isti....sve su ostalo nijanse

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.