Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel urodio plodom

Cijene najma zemljišta za kućice na karlovačkoj tržnici niže 33 %

trznica01
Dominik Grgurić/Pixsell
04.05.2011.
u 08:54

Umjesto dosadašnjih 880, vlasnici će ubuduće zakup plaćati 590 kuna po četvornom metru zemljišta pored pruge

- Koliko god bila mala, to nam je, ipak, pomoć u preživljavanju, kazala nam je Ljiljana Filipović, jedna od vlasnica trgovačkih i ugostiteljskih kućica na karlovačkoj tržnici, zadovoljna odlukom gradonačelnika o smanjenju cijene najma zemljišta. Umjesto dosadašnjih 880, vlasnici će ubuduće zakup plaćati 590 kuna po četvornom metru zemljišta pored pruge. Aneks ugovora, doznajemo, vlasnici će s Gradom potpisati sljedeći tjedan, i to pod uvjetom da podmire, imaju li ih, dugovanja za najam do travnja. Prije mjesec dana, podsjetimo, vlasnici kućica nenajavljeno su došli u gradsku upravu apelirajući na gradonačelnika da im smanji najam jer, zbog malih prihoda i velikih obveza, strahuju da će morati zatvoriti obrte.

– Sad ću barem imati za platiti doprinose! Prije nešto više od godinu dana zapošljavala sam petero radnika, a sada samo jednog! Ljudi nemaju novca, ne kupuju i mi nemamo prometa – rekla je Lj. Filipović i dodala da su smanjenje cijene najma tražili privremeno, odnosno dok se situacija ne popravi.

Na tržnici je 40-ak vlasnika kućica kojima Grad sufinancira najam HŽ-ova zemljišta.

Ključne riječi

Komentara 1

OT
OTP
14:02 04.05.2011.

Molim Vas objavite ispravak testa zbog nepravilnosti koje ste napisali u njemu. Naime problematika o kojoj ste pisali nema nikakve veze sa OTP Tržnicom Karlovac. Ispravan naziv je OTP Tržnica Karlovac, a ne Karlovačka tržnica kako ju Vi nazivate. Slika koju ste stavili je slika zelenog dijela tržnice i nema nikakve veze s kućicama o kojima pišete, pa ste se bar mogli potruditi i stavti sliku predmetnih kućica. Zemljište na kojem se nalaze kućice je vlasništvo HŽ-a koje ga je dalo u njam Gradu Karlovcu. Jedina veza sa OTP Tržnicom Karlovac je ta što je ona u susjedstvu i molim Vas da u budućnosti više predmetne kućice ne dovodite u bilo kakvu vezu s nama. Srdačan pozdrav. Niko Pervan Direktor OTP Tržnice Karlovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije