Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studentski smještaj

Cijena ilegalne sobe u domu skočila na više od 10.000 kuna

Studentski dom
Goran Stanzl/PIXSELL
25.08.2017.
u 09:52

Fejs je pun oglasa, a iz SC-a poručuju kako će nastaviti s kontrolama da bi uhvatili stanare bez papira

Prošlog su tjedna objavljeni prvi rezultati, a nakon što danas prođe zadnji rok za žalbu, bit će formirane konačne liste za sobe u studentskim domovima. S obzirom na to da u četiri zagrebačka doma ima oko 7500 mjesta, a prijava je, kao i svake godine, stiglo više od 10 tisuća, mnogi strepe da će ostati bez smještaja.

Stoga su studentske grupe na društvenim mrežama već danima preplavljene oglasima u kojima se nude, odnosno traže studentske sobe za prodaju i kupnju. Ilegalno, naravno. Zbog velike navale, cijene su skočile i na više od 10 tisuća kuna po sobi, a kupci, uz jednokratan iznos pravom vlasniku ležaja u domu, svakog mjeseca Studentskom centru moraju plaćati i stanarinu. Ovisno o domu i kategoriji sobe ona varira od 100 do 700 kuna.

– Apeliramo na studente da budu pošteni te da sobe dobiju oni kojima su najpotrebnije. Upozoravamo i da ćemo nastaviti s kontrolama da bismo uhvatili ilegalne stanare – kaže Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja SC-a za smještaj. Dodaje i da SC ne može ući u trag preprodavačima na društvenim mrežama jer skrivaju identitet.

    

Komentara 2

DU
Deleted user
20:41 25.08.2017.

Bijedno je tolike godine slušati i čitati o tim "ilegalnim" kupnjama mjesta u sobama studentskih domova, izgrađenim od naših poreza, prireza, komunalnih naknada, doprinosa i drugih nameta. To potvrđuje da imamo nesposobne uprave tih domova, nesposobne službenike gradske uprave, nesposobnu policiju, kada sve te institucije nisu u stanju svih ovih desetljeća stati na kraj tome? Pa što je ovo; uređena zemlja?

AM
astro.maks
00:02 26.08.2017.

naj veci kriminalci su upravitelji domova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije