Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA PAPIRE

Za fiktivni brak u Njemačkoj plaćaju i do 50 tisuća eura, neki ostanu bez svega

vjenčanje
Foto: Getty Images
10.11.2018.
u 21:41

Pravila su jednostavna: platiš, oko pet godina budeš u braku i poslije toga imaš dokumente obećane zemlje.

Tražim ženu do 45 godina s EU papirima za sklapanje fiktivnog braka. Ja imam 37. - Tražim ženu iz EU-a za sklapanje fiktivnog braka. Ja ću, što se tiče mene, ispoštovati svaki vid dogovora do 35 godina. - Mlada, 23 godine, neudana. Potreban muškarac iz CH za fiktivan brak, uz novčanu nadoknadu. Samo ozbiljne ponude. Prednost imaju oni iz Luzerna ili okoline. Javite se, hitno je”, ovo je samo mali dio oglasa za fiktivne brakove koji se traže ili nude preko interneta, piše Večernji list BiH.

Visoke cijene

Sve je veći broj mladih u BiH koji u fiktivnom braku vide izlaz iz bh. učmalosti i bijeg na Zapad. Redovi u veleposlanstvima za njih su predugi, a žele otići što je moguće prije. Javna je tajna da za određenu svotu novca pristaju na brak bez ljubavi kako bi što prije mogli otići u neku od zemalja EU-a. Za brak iz interesa najviše se odlučuju građani starosti od 20 do 40 godina. Pojedinci ne pitaju za cijenu, partnera, zemlju ni za godine ili bilo što drugo. Cijene se razlikuju ovisno o državi. A prema tvrdnjama onih koji ovakve usluge nude ili traže, cijene fiktivnih brakova kreću se od 5000 eura pa naviše.

- Njemačka je najpopularnija, pa cijene dosežu i 50.000 eura. Popularne su i Nizozemska i Švicarska, koja je najrigoroznija zemlja po tom pitanju. Tamo ljudi više znaju o fiktivnom partneru nego o pravom. Sve se ispituje, od glazbe koju voliš do provjeravanja četkica za zube - ispričao je odvjetnik upućen u situaciju.

Pravila su jednostavna: platiš, oko pet godina budeš u braku i poslije toga imaš dokumente obećane zemlje. Prema tvrdnjama upućenih, zbog migrantske krize cijena fiktivnih brakova u zemljama zapadne Europe otišla je u nebo. No bez obzira na ovu činjenicu, oglasa u kojima građani BiH, ali i susjednih non EU zemalja, traže osobe za sklapanje fiktivnih brakova, ne nedostaje. Otkako je u EU ušla Hrvatska, sve traženiji su fiktivni brakovi s osobama s hrvatskim dokumentima.

Često ostaju bez ičega

Međutim, iako plate visok novčani iznos, samo sklapanje braka ne znači da su time riješili sve probleme, često ostanu i bez novca i bez papira. Žena iz Banje Luke razvela se kako bi stupila u brak s nekim iz Njemačke i dobila njihove papire. Po preporuci prijatelja, našla je starijeg gospodina kome je trebala zdravstvena njega i koji je pristao da se vjenčaju.

– Platila sam mu nešto malo, a on je ostalo odbijao od moje plaće. Do kraja bih sve isplatila, ali nisam mogla izdržati – ispričala je za Srpska.info Banjolučanka koju je fiktivni muž počeo psihički i tjelesno uznemirivati. To nije mogla trpjeti pa ga je odgurnula, a on ju je izbacio iz kuće. Pobjegla je ne osvrćući se, a on je zatražio razvod. Na kraju papire nije dobila.

Pogledajte i video: 4 mjesta na njezinom tijelu koja ne smijete dodirivati tijekom seksa


Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Le-Freak
Le-Freak
22:21 10.11.2018.

Regularni brak je puno skuplji.

NI
NikoCro
21:57 10.11.2018.

Poskupilo, a svi oni izmisle nekakav razlog ili traze vise novaca ili ovo ili ono, te onda prije 5 godina predaju za razvod, znam vise njih koji su to popusili

DU
Deleted user
22:31 10.11.2018.

Velika, velika je to sirotinja koja se jedva uspijeva "spasiti" i plati 50 tisuća €! Je, sirotinja nad sirotinjama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije