Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I ONI SE JAVILI

Evo kako su zagovornici 'ravne ploče' reagirali na Muskovo lansiranje

Tesla i Starman
Foto: Screenshot Youtube
1/5
07.02.2018.
u 22:56

– Ovo je odlična reklama za automobil. No, upozoravamo sve neka s oprezom uzimaju ono što vide na internetu – poručili su zagovornici kontroverzne teorije.

Zagovornici teorije da je Zemlja ravna ploča nedavno su izazvali nevjericu tvrdnjama na međunarodnoj konferenciji Ravna Zemlja (The Flat Earth International Conference – FEIC) naglašavajući kako su svemirske misije "lažnjaci", da je NASA prevara te da nam svjetske vlade lažu. Stoga ni spektakularno lansiranje jumbo rakete SpaceX-a, najsnažnije na svijetu, nije moglo proći bez njihova komentara.

Raketa Falcon Heavy u svemir je u promotivne svrhe ponijela crveni sportski automobil Tesla Roadster, a evo kako su pripadnici zajednice Ravna Zemlja vidjeli taj događaj.

– Ovo je odlična reklama za automobil. No, upozoravamo sve neka s oprezom uzimaju ono što vide na internetu. Primijenite kritičko razmišljanje. Ako nešto vidite na internetu, ne znači odmah da je to i istinito – poručili su na Facebook stranici.

Inače, članovi spomenute zajednice već su neko vrijeme u sukobu s milijarderom Elonom Muskom, čija je tvrtka lansirala raketu. Ovog puta nisu propustili priliku da mu odgovore na prošlogodišnju provokaciju na Twitteru.

– Zašto ne postoji zajednica Ravni Mars? – bocnuo ih je Musk u studenom, a zagovornici kontroverzne teorije sada su mu odgovorili:

– Pozdrav Elone, hvala vam na pitanju. Za razliku od Zemlje, Mars je očito okrugao. Nadamo se da ćete imati fantastičan dan!

Tesla i Starman
1/8

Inače, nakon uspješnog lansiranja, raketa je ipak promašila cilj, nije proletjela blizu Marsa. Naime, jedna od raketa predugo je izgarala.

– Raketa je premašila orbitu Marsa i nastavila ići prema asteroidnom pojasu – tvitnuo je Musk o grešci.

Komentara 113

DU
Deleted user
00:44 08.02.2018.

Ajde ravnozemljci, objasnite kako je onda moguće da je na jednom dijelu "ravne" Zemlje dan, dok je na drugom dijelu iste mrak. To je samo jedna od mnogih stvari koja vaše razmišljanje čini nemogućim u startu.

Avatar crazy_bat
crazy_bat
03:41 08.02.2018.

Ja zaista ne mogu vjerovati da ima toliko neukih idiota, kojih nije sram javno izjaviti da vjeruju kako je Zemlja ravna! U 21. stoljeću!

VO
vorda400
06:47 08.02.2018.

Meni je vrh zemlja je ravna ploca ali svi ostali planeti i najblizi nam mjesec su okrugli prejako moglo je par ravnozemljasa sjesti u teslu da vide sami😊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije