Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjegao

Cijela Škotska lovi psa iz Bosne

Pas Drogo
Foto: Facebook
02.05.2018.
u 13:39

Emma Campbell udomila je jednogodišnjeg mješanca iz sarajevskog azila, no Drogo joj je pobjegao čim je došao u novi dom

Pas spašen sa sarajevskih ulica postao je najpoznatiji četveronožac u Škotskoj. Škotlanđanka Emma Campbell udomila ga je iz sarajevskog azila, no Drogo je pobjegao čim je došao u novi dom.

Već sedam mjeseci građani ga pokušavaju uhvatiti i vratiti kući, snimaju njegovo kretanje, pokušavaju ga namamiti hranom, ali uplašeni i zbunjeni Drogo pojavi se, pojede i pobjegne.
 Emma Campbell prvi je put Drogu vidjela na Facebooku i zaljubila se u njega.


– Bio je u skloništu za pse u vrlo lošem stanju. Suosjećala sam s njim i dovela ga u Škotsku – kazala je. 
Kad je pobjegao, kontaktirala je i sa sarajevskim skloništem za pse i pitala za savjet, a rekli su joj da blizu kuće postavi svoju majicu kako bi pas osjetio njezin miris i pronašao put do kuće. Čak je udomila i njegovu sestru Goldie u nadi da će se vratiti.

Drogo je u međuvremenu postao slavan, lokalci redovito izvješćuju gdje su ga vidjeli te kamerama prate pohod jednogodišnjeg psa Otokom.

Snimljen je kako se na korak približava zamci te 20 metara od kuće, ali bi uvijek otišao dalje.


– Prešao je mnogo kilometara i preživio surovu zimu. Pokušava naći hranu i sklonište. Veoma je uplašen i nikada nije na bilo koga lajao ili režao – kazala je vlasnica Campbell. Ona, njezin suprug Alan i dvoje djece tražili su i pomoć profesionalaca u hvatanju pasa jer se bliži sezona ispaše ovaca.

Ključne riječi
pas

Komentara 3

JO
jovanovic
14:05 02.05.2018.

sto ti je bosanac

DI
Direkt
18:05 02.05.2018.

Bravo za psa.

DU
Deleted user
23:31 02.05.2018.

Ha ha ha. Dobar vic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije