Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u venezueli

Chavez i Ahmadinedžad prijete SAD-u "velikom bombom"

chavez
Reuters
10.01.2012.
u 11:45

– Usprkos arogantnim ljudima koji ne žele da budemo povezani, mi ćemo se ujediniti – kazao je Chavez

Mahmud Ahmadinedžad i Hugo Chavez na jučerašnjem sastanku u Caracasu rugali su se SAD-u i šalili da će prema Washingtonu uputiti "veliku atomsku bombu". Iranski predsjednik posjetio je svog venezuelskog kolegu čiju potporu želi zadobiti s obzirom na nadolazeće strože sankcije koje je Iranu nametnuo Zapad.

Jučerašnji sastanak dvaju predsjednika, donosi Daily Mail, održao se u isto vrijeme kada je u Iranu američki marinac iranskog podrijetla osuđen na smrtnu kaznu zbog špijuniranja i kada je objavljeno da je u Iranu uhićeno još nekoliko američkih špijuna.

Ahmadinedžad je u Venezuelu stigao na početku svoje turneje lijevo orijentiranim zemljama Latinske Amerike koje simpatiziraju iranski antizapadnjački režim.

Međunarodne sankcije počele su nagrizati iransku ekonomiju zbog čega Ahmadinedžad traži saveznike koji mogu osigurati ekonomski opstanak njegove vlade.

– Usprkos arogantnim ljudima koji ne žele da budemo povezani, mi ćemo se ujediniti – kazao je Chavez nakon čega su se predsjednici srdačno zagrlili, rukovali i pohvalili jedan drugoga te se našalili na račun SAD-a kao zajedničkog neprijatelja.

Chavez je ustvrdio da skriva bombu ispod travnatog brežuljka ispred stubišta na ulazu u predsjedničku palaču te dodao: – Taj će se brežuljak rastvoriti, a iz njega će izaći velika atomska bomba.

Dok se dvojac smijao šalama, Chavez je naglasio kako glasnici imperijalizma tvrde da se on i Ahmadinedžad spremaju povući u podrum odakle će naciljati Washington i lansirati rakete što je njemu poprilično smiješno.

– Imperijalističko ludilo doseglo je razinu na kojoj nije bilo već dugo vremena – kazao je Chavez kojega je Ahmadinedžad nazvao "prvakom u ratu protiv imperijalizma".

Američki čelnici zabrinuti su zbog venezuelske povezanosti s Iranom te se boje da će Chavez oslabiti međunarodnu diplomatsku borbu protiv Irana i time mu osigurati ekonomski opstanak.

Komentara 157

K1
k1milica
10:02 11.01.2012.

ovi su terotisti a jucer je u teheranu bombom raznesen nuklearni fizicar.......

Avatar MK
MK
13:13 10.01.2012.

...Samo jos Mesic i YUsipovic fale - i onaj njihov mladi voda iz Sj. Koreje!

RA
rastamanaman
12:54 10.01.2012.

@Pitagora Dobro, a gdje sam to točno napisao da Hrvatska nije dio Zapada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije