Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Četvrta industrijska revolucija: Plenković osniva vijeće za budućnost

Naslovnica 7.11.2018.
07.11.2018.
u 00:01

Vijeće će zajednički voditi Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, a sudjeluju i HUP, HGK, HOK...

Da bez inovacija nema razvoja društva i gospodarstva, odavno je poznato svim razvijenim zemljama, kao što je poznato da je Hrvatska godinama po ulaganjima u istraživanja i razvoj na samom dnu Europe. No čini se da se Hrvatska s tim pitanjem odlučila uhvatiti u koštac i dati odgovore na pitanja što napraviti kad je riječ o razvoju industrije 4.0 (udruživanje proizvodnje s online svijetom), o najmodernijim tehnologijama, što s ulaganjem u obrazovanje i znanje... Jednom riječju, što napraviti kad je riječ o budućnosti.

Kako doznajemo iz više izvora, Vlada osniva novo nacionalno vijeće, ovog puta za inovacije, koje će zajednički voditi Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u kojem će kao članovi biti i drugi ministri, poput ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca...

>> Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Utrka za Pantovčak - oporba priziva Milanovića. On se još nije odlučio, ne želi srljati

>> Papa Franjo otkrio: Međugorje mi je u srcu, zato sam ga spasio

>> Velikanu u čast: Obitelj Dragojević pokreće Oliverov muzej

>> Šesti kupon za nagradnu igru - osvojite Fiat Tipo

Ključne riječi

Komentara 39

NE
nepenthe
21:41 06.11.2018.

Umjesto još jednog uzaludnog Vijeća uvedite mogućnost dopisnog i elektroničkog glasovanja pa ćemo se sami dovesti u budućnost bez trenutne političarske garniture odnosno svih likova i karikatura koji nas unazađuju već skoro četvrt stoljeća

JK
ja-kan
21:34 06.11.2018.

Predlažem da u to vijeće Plenković uključi i Vrdoljaka koji je stručnjak za sve i svašta posebno za klijentelizam i uhljebljavanje.

DO
domxerex
20:56 06.11.2018.

Nema četvrte industrijske revolucije. Trenutno je u toku druga informatička a ako prođe priča sa papirnom baterijom i savitljivim ekranom eto nam i treće informatičke revolucije. Gospodo ljevičari, zastarjeli ste kao i vaša industrijska revolucija. Treba hvatati korak sa informatičkim a ne industrijskim revolucijama. Neam više dimnjaka - nema više lumper-proletera - nema više komunizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije