Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Četvrta direktiva o pranju novca uvodi transparentnost korporacija

EU zastava
Foto: Patrik Macek/Pixsell
27.06.2015.
u 09:07

Vlasnici koji se skrivaju iza anonimnih računa bit će provjeravani u dubinskoj analizi.

Četvrta direktiva EU o sprečavanju korištenja financijskog sustava u svrhu pranja novca ili financiranja terorizma stupila je na snagu jučer.

Države članice Europske unije sada imaju dvije godine da je preslikaju u svoja zakonodavstva, nakon čega će sva poduzeća, kojih se ova direktiva tiče morati transparentnije nego ikad prije objavljivati tko su njihovi stvarni vlasnici.

Vlasnici koji se skrivaju iza anonimnih računa bit će provjeravani u dubinskoj analizi. Smatra se da će prevarantima biti teže prati novac ako postoji međunarodni sustav u kojemu se lako otkrije tko su skriveni, pravi vlasnici poduzeća.

>> Jedinstveni patent uvodi 25 država, RH, Poljska i Španjolska ne

Komentara 5

Avatar d-ano
d-ano
12:35 27.06.2015.

Jean-Claudeom Juncker je najveci utajivac poreza u EU,,,,,,,, pomogao je IKEI,Deutsche bank,Amazonu i drugima (72) firmama da utaje porez U Luxemburgu ,,,,,,,, svi novinari koji su iznijeli ,,,Istinu,,, dijelo i dokaze,,,na vidjelo sad se proganjaju zakonskim aparatom za odavanje sluzbenekim aparatom za odavanje sluzbene tajne ,, ............ocekivat od utajivaca i nazovimo ga lopovom da prica o istini,,i postenju,,,,,,,,,,uzalud,,,,,Prljavstina i pokvarenost Bankovnog sistema EU je dosla na vidjelo i u javnost u punom sjaju kroz GREXIT;;;;;;

Avatar d-ano
d-ano
12:11 29.06.2015.

Swicarska ce i dalje pomagat politickim lopovima ,kriminalcima,sirom svijeta da ukradeni novac i dalje cuvaju u trezorima ,,,,,,,switzu treba razrusit,,,,jer potpomaze i zivi od kriminalnih djela sirom svijeta,,,,,,

SB
stjepan.bingula
20:26 27.06.2015.

grupa podrške za one koji su u Njemackoj ili su u dolasku https://www.facebook.com/groups/397335917069202/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije