Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKA

Četvorica prijavljena zbog muljanja s isplatama za elementarnu nepogodu

novac,nofci,pare,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
05.12.2013.
u 15:35

Sumnjiči ih se da su državni proračun oštetili za više od 100 tisuća kuna

PU ličko – senjska završila je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe s područja Općine Donji Lapac. Tadašnje zaposlenike Općine Donji Lapac 35-godišnjaka, 49-godišnjaka, 57-godišnjaka i 66-godišnjaka sumnjiči se da su u razdoblju od 11. do 20. siječnja 2011. počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Kada je 2010. godine u Donjem Lapcu proglašena elementarna nepogoda pod ledom su stradali mnogi voćnjaci lokalnog stanovništva. Prema nekim procjenama uništeno više od 20 tisuća stabala, i to najviše šljive, kojom je iznimno bogat taj kraj. Zadaća 35-godišnjaka kao predsjednika Povjerenstva za procjenu štete od elementarne nepogode bila je organizirati i provesti procjenu prijavljene štete na terenu. Kako doznajemo iz PU ličko – senjske on je, zajedno sa 49-godišnjakom i 57-godišnjakom – članovima Povjerenstva za procjenu štete, sačinio i potpisao izvješće o uklanjanju posljedica elementarne nepogode i utrošku sredstava, iako je znao da niti jedna prijava štete nije provjerena i obrađena na terenu. 66-godišnjak se sumnjiči da je kao referent za računovodstvo i financije istim osobama za jednu prijavljenu štetu isplaćivao i nekoliko novčanih naknada. Sumnjiči ih se da su državni proračun oštetili za više od 100 tisuća kuna.

Nekoliko izvora s područja Donjeg Lapca mišljenja su da četvorica osumnjičenih nisu „ni krivi, ni dužni“, te da nisu niti mogli steći osobnu korist, već eventualno počiniti pogreške u procjeni tako velikih nastalih šteta. „Ovdje se radi o političkim podmetanjima u maloj općini u kojoj se na vlasti izmjenjuju SDP i SDSS. Oni vam jedni druge ubadaju ispod pojasa, a najgore uvijek prođu ljudi posebno oni koji nisu dobili ni kunu za nastalu štetu. Iza šljiva, krije se politika“ – ističe mještanin Donjeg Lapca.

Iz PU ličko – senjske doznajemo da je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću podnesena redovnim putem i da su osumnjičenici na slobodi. Hoće li Općinsko državno odvjetništvo protiv četvorice podignuti optužnicu pokazat će vrijeme.

Komentara 1

SO
Soljženicin
18:17 05.12.2013.

Sad nije vijest kad netko ukrade, vijest je kad netko pošteno radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije