Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisiljavali ih na seks

Četvero osuđenih zbog prostitucije, spolnih odnosa bez pristanka i spolnog odnosa s djetetom

Ilustracija
Foto: Boris Roessler/DPA/PIXSELL
29.08.2019.
u 09:54

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu smatra da su neke od kazni premale, pa je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude

Zbog podvođenja i prostitucije Županijski sud u Varaždinu osudio je 54-godišnjakinju na četiri godine i deset mjeseci zatvora, 54-godišnjeg muškarca na četiri godine i šest mjeseci zbog spolnog odnošaja s djetetom, 75-godišnjaka na dvije godine i četiri mjeseca zbog dva kaznena djela spolnog odnosa bez pristanka, a 77-godišnjaka na dvije godine zbog prostitucije.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu smatra da su neke od tih kazni premale, pa je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude.

- Žalba je podnesena zbog odluke o kazni za 54-godišnjakinju, 75-godišnjaka i 77-godišnjaka jer Državno odvjetništvo smatra da im je trebalo izreći strože kazne zbog značajnih otegotnih okolnosti u vidu višegodišnjeg prisiljavanja žrtava na neželjene spolne odnose s više osoba i posljedica koje žrtve trpe. Žalba je podnesena i zbog materijalnih i procesnih povreda za koje Državno odvjetništvo smatra da su počinjene u prvostupanjskom postupku - navode u DORH-u. 

U žalbi se također pobija pravilnost utvrđenih činjenica na kojima je sud temeljio oslobađanje jednog od okrivljenika. Naime, 57-godišnji muškarac, kojem se također sudilo, oslobođen je optužbe za počinjenje kaznenog djela spolnog odnošaja bez pristanka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije