Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u HLK

Četvero kandidata: Luetić je nelegalno izabran, ponovite izbore

Krešimir Luetić
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/3
28.05.2019.
u 19:39

U najmanju je ruku zapanjujuća činjenica da je isključivo i samo jedan kandidat profitirao e-glasovanjem, piše u otvorenom pismu četvero liječnika

Netom završeni izbori u Hrvatskoj liječničkoj komori nelegalni su te se moraju provesti novi izbori, zahtjev je četvero liječnika koji su sudjelovali kao kandidati u proteklim izborima za HLK koje je s 55% osvojio dr. Krešimir Luetić, dojučerašnji v. d. predsjednika te strukovne organizacije. Zahtjev je to koji potpisuju dr. Ada Barić Grgurević, dr. Miran Cvitković, dr. Matija Majić i dr. Hrvoje Tomasović te je ovo drugo otvoreno pismo koje su uputili javnosti i nadležnim institucijama.

Nakon tjedan dana glasovanja, podsjetimo, predsjednik HLK postao je dr. Luetić, a na liječničke izbore izašlo je njih manje od 5000 od 19.000 liječnika koliko ih ima HLK. U otvorenom pismu četvero navedenih liječnika navodi da je postupak prebrojavanja glasova vođen bez zapisničara i zapisnika te da je nepoznato koliki je na kraju ukupni broj birača, kao i koliko ih je imalo mogućnost glasovanja.

– U najmanju je ruku zapanjujuća činjenica da je isključivo i samo jedan kandidat profitirao e-glasovanjem, i to s čak 70-postotnim povećanjem udjela u broju glasova nego je to imao u dopisnom načinu, dok su istodobno svim ostalim kandidatima u e-glasovanju udjeli u broju glasova znatno smanjeni (više od 50posto), piše u otvorenom pismu četvero liječnika.

Ključne riječi

Komentara 2

BR
Bravo
22:03 28.05.2019.

Malo sam popratio ove izbore. Malo je reći sprdačina. Da se za ovakva namještanja pokreće kaznena prijava i ide u zatvor, ne bi se ovako blamirali i klali. Ovaj Luetić misli da je dorastao našim političarima a provalilo bi gaa i malo dijete. Takav da nekoga liječi, ne hvala. Što on ne zapali u Irsku?

Avatar Prodanović
Prodanović
21:36 28.05.2019.

Na webu HLK pogledah rezultate i dr. Luetić je dobio najviše e-glasova kai onih dopisnih, a ove Kujundžić i Ćelić nagovorili da se žale! Jadnici, pali pod utjecaj politike!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije