Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječanin prodaje bestežinski izazov

Četvero Hrvata 2010. leti u svemir

17.12.2008.
u 19:52

Četvero bogatih Hrvata 2010. godine poletjet će u svemir. Za pustolovno četverosatno putovanje valja izdvojiti 200 tisuća dolara. Kako doznajemo, za put su se već odlučile dvije slavne osobe i dva poduzetnika koji, čini se, imaju petinu milijuna dolara viška u džepu. S još oko 500 bogatih i željnih avanture iz cijeloga svijeta imat će priliku gledati Zemlju iz svemirske daljine.

Mnogo zainteresiranih
Letove u svemir po Hrvatskoj prodaje Osječanin Zlatko Starčević, čovjek koji se inače bavi trgovinom nekretninama u četirima državama, među ostalim u Češkoj, gdje je i došao u kontakt s predstavnicima tvrtke Virgin Atlantic.

– Ta je tvrtka u vlasništvu poznatog britansko-američkog milijardera koji je krenuo u realizaciju komercijalnih letova u svemir, a nakon niza kontakata, ja sam prije dva mjeseca postao njihov predstavnik za područje bivše Jugoslavije – kaže Starčević. Dodaje da je, osim četvero Hrvata, sigurnih putnika, među kojima je i jedna žena, još jedan naš poduzetnik jako zainteresiran za svemirsku avanturu. – Za godinu i pol, kad letovi počnu, to će biti jako atraktivno pa će i zainteresiranost ljudi željnih avanture i nesvakidašnjih iskustava porasti – uvjeren je Starčević.

Trgovac avanturama
Kaže da je među dosad prijavljenima najviše osoba iz Amerike, a od poznatih izdvaja Madonnu, Brada Pitta, Paris Hilton i Georgea Clooneyja. Let u svemir startat će uz pomoć letjelice Space Ship 1 u koju stanu dva pilota i šest putnika, a prije leta svaki putnik prolazit će sedmodnevni trening u pustinji Mojave u SAD-u, gdje se i nalazi raketodrom.

– Putnici će prije polaska biti podvrgnuti liječničkim pregledima, a srčani bolesnici, osobe s ugrađenim pacemakerom i dijabetičari ne mogu letjeti u svemir – objašnjava ovaj zanimljivi trgovac avanturama i dodaje da će i nakon povratka na Zemlju svi izletnici zbog novog iskustva dobiti psihološki tretman.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije