Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovijest izliječene žene

Koronavirusom zaražena cijela obitelj: Pitali su me zašto sam se uopće vratila iz Austrije?

Marijana H.
Foto: Privatna arhiva
1/6
27.04.2020.
u 16:24

- Nisam se bojala za sebe, nego najviše za mamu, pa tatu i brata. Meni se stanje popravilo za dva do tri dana i sve je prošlo kao obična prehlada. No, ostali su ukućani imali upalu pluća. To valjda ovisi i o imunitetu. Meni virus očito nije stigao do pluća - kaže.

Zašto si se vratila kući, zašto nisi ostala u Austriji? A kamo da idem kad radim u Austriji na brodu. Da spavam na cesti? Zašto si uopće išla van raditi, to je također bilo jedno od pitanja koje sam čula kad se pročulo da sam zaražena koronavirusom. Otišla sam u Austriju jer tamo mogu više zaraditi i uštedjeti, a ne zbog nekog hira - kaže Marijana H. iz gornjeg Međimurja, koja je po povratku iz Austrije u rodno selo oboljela kad je bila u samoizolaciji, a koronavirus nije zaobišao ni ostale članove njezine obitelji - mamu, tatu i starijeg brata.

Simptome je osjetila nakon deset dana u samoizolaciji, i to kao laganu prehladu. Začepljen nos, bez kašljanja. Tek kad je posve izgubila osjete okusa i mirisa, majka joj je rekla da bi to mogla biti korona jer je čula da su gubici osjeta među simptomima. Kako je i sama osjećala da joj nije dobro, obje su testirane, i za obje su nalazi bili pozitivni na COVID-19. Marijana radi na riječnom brodu koji plovi Dunavom.

- Možda sam pokupila virus na aerodromu kad sam se vraćala kući ili na brodu od nekog od gostiju. Tko to zna... - kaže.

Ona i majka prve su izliječene, prije nekoliko dana vratio se kući iz Županijske bolnice Čakovec i otac, a sad se još čekaju dva uzastopna negativna nalaza za brata.

- Nisam se bojala za sebe, nego najviše za mamu, pa tatu i brata. Meni se stanje popravilo za dva do tri dana i sve je prošlo kao obična prehlada. No, ostali su ukućani imali upalu pluća. To valjda ovisi i o imunitetu. Meni virus očito nije stigao do pluća - kaže.

Mama je astmatičarka i za nju je bolest bila puno gora od gripe. Obitelj se teško nosila i s komentarima na društvenim mrežama i po selu. Strah i panika učinili su svoje. No, stizala im je u velikom broju i podrška koja im je u teškim trenucima puno značila. Bolest, veli, može pogoditi svakoga.

U Međimurskoj županiji dosad je oboljelo ukupno osam osoba, s time da su četiri iz te jedne obitelji.

Komentara 24

RO
RobZidovi
18:01 27.04.2020.

Hrvatska je ljecila bosnjake, Hrvate iz BiH-a, za vrijeme domovinskog rata, ljecila je i ljeci turiste za vrijeme turističke sezone..... Koliko Hrvatska gorska služba i pomorska policija potroše love na spasavanje stranaca... Tako moze i ova gore cura da se se ljeci, jer je Hrvatska drzavljanka, koja je napustila svoju domovinu ne svojom krivnjom Samo se sjetite da hrvatski pjevači i glumci se manje vise ljece o vasem trosku

TO
tomislav10
16:43 27.04.2020.

Samo hrabro i odhebi bolesne seljačine i njihove priče i komentare!

DU
Deleted user
16:42 27.04.2020.

Mogla si otići i u državnu karantenu i ne dovoditi u opasnost majku astmatičarku i ostale ukućane koji su pukom srećom prošli bez težih simptoma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije