Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklom na istok

Četiri ciklorute, najpoznatija i najljepša uz Dunav

biciklizam
Davor Javorović/PIXSELL
20.04.2018.
u 12:00

Svjesni sve većeg broja cikloturista domaćini u Vukovarsko-srijemskoj županiji rade na povećanju kvalitete koja se nudi ovoj vrsti posjetitelja

Sve veći broj turista iz zapadnih zemalja Europe ne zadovoljava se ležanjem na plažama, obilaskom muzeja i restorana, nego žele aktivan odmor. Jedan je od njih zasigurno i cikloturizam na koji se iz godine u godinu odlučuje sve veći broj europskih turista. Stoga je postala gotovo uobičajena slika na prometnicama vidjeti turiste koji na svojim biciklima obilaze istok Hrvatske.

Vukovarsko-srijemska županija može se pohvaliti s četiri tzv. ciklorute od kojih je svakako ruta Dunav najpoznatija. To je i međunarodna ruta koja počinje kod izvora Dunava i proteže se sve do ušća Dunava u Crno more.

– Ruta Dunav svakako je najpoznatija i najprometnija jer je dio međunarodne rute kojom prolazi sve veći broj cikloturista. Međutim, tu su i dvije rute Srijem koje omogućavaju obilazak županije i spajaju se na rutu Dunav. Kod Babine Grede u našu županiju ulazi i cikloruta Sava koja se također spaja s rutom Srijem, a samim tim i rutom Dunav - kazuje direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Svjesni sve većeg broja cikloturista domaćini u Vukovarsko-srijemskoj županiji rade na povećanju kvalitete koja se nudi ovoj vrsti posjetitelja. Tako je u posljednje vrijeme sagrađeno osam biciklističkih postaja na kojima se turistima omogućava servis njihovih bicikala, parkiranje… Turistima je omogućeno i da unajme bicikle za vožnju, a izrađena je i posebna aplikacija koja im daje najvažnije informacije. Sve ciklorute u županiji dobro su obilježene što omogućava lakše snalaženje.

– Cikloturizam turistima nudi sasvim drukčiji doživljaj predjela kroz koji prolaze. Ruta Dunav u Vukovarsko-srijemskoj županiji dinamična je i zahtjevnija jer nakon Vukovara pa sve do izlaza iz Hrvatske prolazi prometnicama preko naših brda. Sve vrijeme proteže se uz Dunav i tu turisti zaista uživaju i imaju što vidjeti – kaže Rujana Bušić Srpak.

Komentara 1

JE
jetix
12:19 20.04.2018.

a ime aplikacije je?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije