Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE TEŽE KRETANJE PREKO GRANICA

Češka i Slovačka zatvaraju granice, Hrvati do SAD-a mogu preko - V. Britanije

Koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.03.2020.
u 16:17

Informacije o putovanjima i novim mjerama ograničenja iz Europe i svijeta stižu iz sata u sat i situacija se brzo mijenja

Prvo Češka, a onda i Slovačka doslovno zatvaranju granice, nama unutra i nema van - tako da ni građani Hrvatske neće moći putovati u te države, a niti izaći iz njih.  

U Češkoj će potpuna zabrana ulaska svim stranim državljanima stupiti na snagu u ponedjeljak 16. ožujka. Iznimka su stranci sa stalnim ili s privremenim boravkom u trajanju preko 90 dana. Istovremeno, zabranjen je izlazak iz zemlje češkim državljanima i strancima sa stalnim ili s privremenim boravkom preko 90 dana.

Slična informacija iz Slovačke stigla je danas oko 14.30 u hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova. Putovanje u SAD je moguće, ali samo ako se ne putuje preko država Schengena i ako osoba nije boravila u Schengenu u zadnjih 14 dana. Teoretski, hrvatski državljanin bi preko Velike Britanije mogao otputovati u SAD.

Informacije o putovanjima i novim mjerama ograničenja iz Europe i svijeta stižu iz sata u sat i situacija se brzo mijenja. Informacije o putovanjima u pojedine države građani mogu pronaći na web stranicama MVEP-a.

Tema: Koronavirus

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije