Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA IDEJA!

Česi poludjeli za 'koronavirusom': Svaki dan ih ode više od 100

Prag - ilustracija
Foto: Pixabay
1/2
08.10.2020.
u 10:09

Za nas i druge koronakriza značila je veliki pad prometa. Istovremeno, ovaj desert je bila prilika da pokažemo da nije sve izgubljeno - kazao je menadžer marketinga restorana Vojtech Hermanek.

Restorani i slatičarnice podnijele su jednu od najvećih žrtava za vrijeme pandemije. Rekordan pad prometa natjerao je mnoge da zatvore svoja vrata, dok su drugi bili prisiljeni biti kreativni kako bi privukli goste. Jedan od takvih restorana je i praški Black Madonna koji su kako bi privukli goste napravili desert u obliku koronavirusa. 

Autorica deserta Olga Budnik kazala je  kako je dobila ideju za vrijeme proljeća kad je Češka kao i ostatak svijeta bila u karanteni. 

- Pronašla sam sliku virusa na internetu i osmislila sam u detalje kako napraviti desert - od šiljaka, boje deserta i potom sam ga napravila - ispričala je Reutersu. 

Kolač je manji u veličini od teniske loptice s čokoladnom korom, dok su šiljci 'virusa' napravljeni od bijele čokolade i sušenih malina. Kolač je punjen pistacijem i pireom od malina te s malinom u sredini. 

Foto: REUTERS/Ann Wang

Desert je postao pravi hit i svaki dan se proda više od njih sto. 

- Za nas i druge koronakriza značila je veliki pad prometa. Istovremeno, ovaj desert je bila prilika da pokažemo da nije sve izgubljeno - kazao je menadžer marketinga restorana Vojtech Hermanek. 

Budnik planira već novi desert koji će biti inspiriran cijepivom za COVID-19, te najavljuje da će biti citrusnog okusa i pun alkohola. 
 

Ključne riječi

Komentara 2

WE
weAreCro
22:30 08.10.2020.

Baš idioti...

BL
bluescreen
17:00 08.10.2020.

idioti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije