Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUKLEARKA KRŠKO
Povratak na članak

Černobil ovdje nije moguć, radit ćemo barem do 2043.

Reaktorska zgrada je armirana, tri debela sloja betona, čelika i željeza. Tu su u službi prve linije obrane od najgorega. Černobil, ponos sovjetske znanosti, takav omotač nije imao

Komentari 25

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
19:09 21.07.2019.

Nuklearna energija je najčišća energija nakon one sunčeve. Čak i vjetroelektrane imaju veći uticaj na okoliš od nuklearne.

VL
TE
tetak
08:55 22.07.2019.

trebalo bi izgraditi i drugi blok

VL
PO
pointmaker
20:10 21.07.2019.

tako su isto i oni govorili pa nisu napravili oklop oko elektrane jer je - neuništiva!! i fukušima je bila...isto je imala beton. pomisao da neki balkaner t5am stišće gumbe užasava....zatvorite to istekao joj je rok tako i tako.

VL
18
18071976
19:05 21.07.2019.

Može li se tu kako napraviti atomska bomba, ima li svih potrebnih materijala 🤔

VL
Avatar Dumen
Dumen
20:27 21.07.2019.

Reaktorska zgrada je armirana, tri debela sloja betona, čelika i željeza. A kako će se zrak zaštititi u slučaju da rukne? bit će isto kao u Černobilu.

VL
PO
Pobjeda
20:28 21.07.2019.

Sreca sto ova elektrana, nije bila u Krajini,zavrsila bi kao i Peruca, neki borci bi je dignuli u zrak i pocinili genocid.

VL
DU
Deleted user
19:05 21.07.2019.

Černobil nije bio moguć niti u Černobilu - dok se nije dogodio slučaj Černobil.

VL
DU
Deleted user
00:04 22.07.2019.

Da, da,... Čuli smo tu spiku već: Titanik je nepotopiv...

VL
SS
sokac sa drave
11:37 22.07.2019.

Tipicni clanak narucen od lobija za nuklearne centrale.Kazu sve sigurno sto posto.Ne spominje se ono glavno a to je faktor covjek najnesigurniji faktor u svim djelatnostima.U Cernobilu su se tehnicari igrali da vide koliko moze centrala izdrzati.Drugi faktor su vremenske nepogode koje se mogu sa prognozom umanjiti.Japanci su dobili tsunami iz vedrog neba i nisu mogli nista sprijeciti.Amerikanci su im rekli prestanite raditi na automotorima koji idu na vodu jer mi kontroliramo skoro sva nalazista nafte te hocemo jos puno milijardi zaraditi na gorivu za automobile.Japsi nisu poslusali i dobili su Fukasimu od podvodne eksplozije koja je digla valove preko dvadeset metara.Kada to sagledamo racionalno onda dodjemo do zakljucka da je i Fukasima bila ljudski faktor.

VL
DU
Deleted user
10:38 22.07.2019.

Kad ovako ishvale Wesinghaus, razmišljam da kupim jednu NE u svoje dvorište da se unuci malo igraju, jer je sigurna, a još i struju i toplu vodu mogu dobiti. Jedino me malo mući zakaj onda oni po Dojčlantu kad voze istrošeno gorivo to rade u specijalnim vlakovima, a ljudima se ni oči ne vide od zaštitne opreme, a još se oni bedačeki hićeju na prugu da bi spriječili prijevoz. Nek se malo obrazuju i pogledaju naše oni buju pored bazena sa istrošenim gorivom organizirali takmičenje djece iz vrtića u igranju oko njega "ringa ringa raja". Ali one Ruske NE, e te su gadne i kad bilo gdje zacvili gajgerov brojač, to je zbog Rusa, sa zapanima ne cvili jer su si ko braća.

VL
TO
tolitol
19:14 21.07.2019.

Pa ako im je Černobil referentna točka, onda bolje da nas nema. Inače, elektrana je trebala biti zatvorena za četiri godine. Naime, 2023. je bio njezin predviđen rok trajanja. O tome u članku ništa, kao ni o tome zbog čega će ta četrdesetak godina stara elektrana nastaviti raditi još 20 godina. Inače, baš me zanima da li bi Slovenci objavljivali ovakve hvalospjeve u svojim medijima da je Hrvatska izgradila elektranu na 15 kilometara od njihove granice, a pogotovo u samom susjedstvu njihove najveće aglomeracije. U članku se doduše spominje manji incident iz 2008. godine, ali ni riječi o tome da Slovenija tada nije smatrala potrebnim obavijestiti nikoga u Hrvatskoj o tome. Mada su obavijestili druge susjedne zemlje. Tako da će mi oprostiti Večernjakov novinar, ali balkanci su balkanci. Ja im za svoju sigurnost ne vjerujem na riječ. Hrvatske vlasti trebaju objasniti zašto ovo dopuštaju.

VL
CH
chemica
18:18 21.07.2019.

Svi zaposlenici nuklearke imaju pravo na beneficiran radni staž. Vupsić. Ma neće to ništa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.