Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obuzdavanje priljeva izbjeglica

Cerar: Odmah nakon Austrije uvest ćemo iste mjere na granici s Hrvatskom

Miro Cerar
Foto: Wolfgang Kumm/DPA/Pixsell
1/4
20.01.2016.
u 07:14

Cerar ne očekuje da će Austrija mjere veće kontrole migrantskog priljeva uvesti već u srijedu, kad se o tome odlučuje na sastanku austrijske vlade i pokrajinskiih vlasti, nego idućih dana, vjerojatno krajem tjedna.

Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je da nije obaviješten o mjerama koje će Austrija ovog tjedna poduzeti na svojoj granici sa Slovenijom radi obuzdavanja priljeva izbjeglica i migranata, ali prati situaciju pa će odmah nakon toga Slovenija iste mjere uvesti na svojoj granici s Hrvatskom.

"Ako Austrija donese mjere za smanjenje izbjegličkog priljeva, Slovenija će morati odmah adekvatno reagirati, a o smanjenju priljeva migranata obavijestit ćemo i Hrvatsku", kazao je Cerar u razgovoru za Slovensku televiziju.

Cerar ne očekuje da će Austrija mjere veće kontrole migrantskog priljeva uvesti već u srijedu, kad se o tome odlučuje na sastanku austrijske vlade i pokrajinskiih vlasti, nego idućih dana, vjerojatno krajem tjedna.

"Mi smo u kontaktima s Austrijom i nadam se da će nas o svojim mjerama pravodobno obavijestiti", rekao je slovenski premijer ponavljajući kako je za regulaciju izbjegličkog vala potrebna veća regionalna i susjedska suradnja. 

Treba ojačati kontrolu vanjskih granica Europske unije i makedonsko-grčke granice, jer čekanje na cjelovito rješenje ugrožava Schengenski prostor u kojem se sve više članica odlučuje za jednostrane mjere i veći nadzor unutarnjih granica, kaže Cerar.

>>'Tim Orešković' smjestio i Ceraru: "Bio bih najsretniji da su Hrvatska i Slovenija jedna država"

>>Cerar odbio ponuđenu ostavku ministra financija Mramora

Komentara 13

PL
plisko42
11:32 20.01.2016.

zmajceki jedva cekaju da nam.....mogu opet na granicam .....lovu uzimat ....jadni su....

DU
Deleted user
07:57 20.01.2016.

Mali naivko, pa njega i Jurkotic zednog preveo preko vode.

Avatar mama mia
mama mia
11:00 21.01.2016.

Sam iz svoje lijepe glavice nisi ništa napravio samo si kopirao Mađare, sad delas to što rade Austrijanci itd itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije