Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
93 1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • josip:

    ovo ja kao kad trgovac pokusava prodati losu robu, svakom je nudi a nitko ju nece

  • mikrogrizzly:

    Teško saprati ljagu: "Ovo je svakako presedan, ovo je nešto strašno i nešto što se nije smjelo dogoditi. Ta nedopuštena komunikacija Jerneja Sekolecai Simone Drenik najveća je međunarodnopravna i diplomatska pogreška Slovenije od njezina nastanka. To je povreda međunarodnog prava ... prikaži još! jer neovisnost sudstva, u koje se ubraja i Arbitražni sud, generalni je princip civiliziranih naroda, princip koji je ovim događajem ugrožen. Zabrana komunikacije stranke i suda vrijedi za sve sudove. Ovdje je neprikladnom komunikacijom ozbiljno povrijeđena jedna od temeljnih normi međunarodnog prava. To je kao da ste u sporu sa svojim susjedom oko granice, a istodobno tajno dogovarate sa sucem mogući ishod spora i kako će on napisati presudu! Ovaj će primjer puniti fakultetske udžbenike, mi profesori međunarodnog prava o ovome ćemo govoriti svojim studentima – komentirao je tada za Novi list dr. Pogačnik. Bio je prognozirao da će Sud u Haagu, unatoč priličnoj kompromitaciji, nastaviti arbitražu između Hrvatske i Slovenije i po inerciji je privesti kraju, što se na kraju pokazalo točnim. Inače, Pogačnik je od 2001. do 2008. godine bio glavni slovenski pregovarač o granici s Hrvatskom. Kad je 2008. godine, unatoč činjenici da je postignut dogovor u 95 posto spornih pitanja, došlo do zaokreta Ljubljane, sam je dao ostavku."

  • Tihi:

    Vjerujem da če se sada polako i to riješiti jednom za uvjek, ili netko misli tek za 20 ili 50 .. Možda će ipak 500 godina da čekaju Slovenci na dosuđeno riješeno ? Ako im Trumpova žena neče pristati pomoči ... prikaži još! pomoči onda je stvarno slaba baba !

Još iz rubrike Vijesti

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
5
GODINU DANA OD PANDEMIJE

Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to

Kim Jong Un
ŠTO SE DOGAĐA?

Opasno se trese režim u Sjevernoj Koreji: Smaknuća, nestašice i Kimovo pokajanje

17
DIRLJIVO

Filmska priča u KB Dubrava: Liječnik operirao bez zaštitne opreme kako bi ženi spasio život

3