Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Centar za strane jezike Filozofskog fakulteta

Centar za strane jezike Filozofskog fakulteta
Foto: Promo
1/7
29.01.2019.
u 14:56

Posebnost Centra čini njegova tradicija, tj. činjenica da se temelji na originalnoj audiovizualno globalno strukturalnoj metodi (AVGS) akademika Petra Guberine, koji je pedesetih godina prošlog stoljeća osnovao Institut za fonetiku

Centar za strane jezike Filozofskog fakulteta organizira i održava tečajnu i individualnu nastavu stranih jezika za građanstvo. Temeljem Odobrenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa svjedodžba Centra za strane jezike javna je isprava s pravom upisa u radnu knjižicu.

Posebnost Centra čini njegova tradicija, tj. činjenica da se temelji na originalnoj audiovizualno globalno strukturalnoj metodi (AVGS) akademika Petra Guberine, koji je pedesetih godina prošlog stoljeća osnovao Institut za fonetiku, kasnije preimenovan u Zavod za fonetiku iz kojega je nastao današnji Centar za strane jezike. Istraživanje "lingvistike govora" akademika Guberine dovodi do revolucionarnog obrata u nastavi živih jezika, a AVGS metoda proširila se po svim školama za strane jezike koje su se od tada pojavile.

Foto: Promo

Ova metoda naglasak u nastavi stavlja na govornu komunikaciju, jezik u situaciji i audio i video materijale s izvornim govornicima te se od samog početka rada velika pažnja polaže na pravilan izgovor i fluentan govor. Istovremeno se razvijaju i sve ostale jezične vještine u individualnom radu, radu u paru, grupnom radu te samostalnom radu izvan nastave. S obzirom na to da je Centar za strane jezike ustrojbena jedinica Filozofskog fakulteta, potrebno je također naglasiti da većinu profesora Centra čine predavači i viši predavači, sveučilišni nastavnici koji u tečajnu nastavu donose iskustvo rada na visokom učilištu i to sa studentima svih odsjeka Filozofskog fakulteta te posebna tako stečena znanja.

Polaznici Centra su također u velikom broju studenti Filozofskog fakulteta svih usmjerenja, što uz studente drugih fakulteta i sve naše ostale polaznike različitih profila, struka i dobi, daje posebno ozračje i raznolikost u nastavi. Jedna od prednosti je i smještenost u zgradi fakulteta koja pruža sve pogodnosti korištenja te zgrade, od besplatnog i osiguranog parkinga, do druge najveće knjižnice u Hrvatskoj, manje tek od NSK-a, moderne kantine, novoopremljenih dvorana i ostalih pogodnosti. Prostorije u kojima se održava nastava opremljene su suvremenom tehnologijom, imaju računalo, projektore te pristup na internetsku mrežu što omogućuje obogaćivanje nastave jezičnim i kulturološkim sadržajima u svakom trenutku.

Foto: Promo

Na taj način nastavnik može u nastavu uvesti najnovije autentične materijale, koristiti online rječnike, aktualne zanimljivosti, različite gotove vježbe za ponavljanje gramatičkih cjelina, pjesme s glazbom i tekstom, video isječke i ostale za nastavni rad interesantne i relevantne materijale. Treba također naglasiti da uz tečajnu nastavu profesori Centra za strane jezike već duži niz godina organiziraju i stručna putovanja u inozemstvo te na taj način polaznici tečajeva mogu uživo "na licu mjesta" čuti i govoriti jezik koji uče, vidjeti kulturne spomenike i upoznati kulturu naroda dotičnog jezika.

Stoga vjerujemo da svima onima koji iz različitih profesionalnih i osobnih razloga imaju potrebu i želju učiti strane jezike možemo ponuditi kvalitetnu, zanimljivu i stručnu poduku.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije